kubusiolandia 0 Napisano 22 Października 2023 Siemanko pytanie do Państwa bardziej ogarniętych. Chciałbym spróbować z tym rodzajem ziołka o nazwie Lemon OG. Pytanie jakich nawozów stosować. Od kiedy do kiedy. Jest ktoś w stanie mi to wytłumaczyć? Zdrówko 420 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 22 Października 2023 @kubusiolandia standardowo nawóz z azotem na wzrost i na kwitnienie potas / fosfor. Nawozy mogą być marki np. Canna, Plagron, jest tego trochę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 22 Października 2023 @kubusiolandia ale napisz w czym uprawiasz, czy ma być organic itd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Października 2023 @kubusiolandia To zależy od budżetu, nawozy dedykowane nie są tanie, więc pytanie czy nie patrzysz na pieniądze, a na to, by mieć wszystko dla roślin, czy chcesz się ograniczać do minimum ze względu na jak najniższe koszty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubusiolandia 0 Napisano 23 Października 2023 Ogólnie powiem tak jeśli wydam teraz więcej to mam pewność że nie leję byle czego i może zostać na kilka upraw w zależności od dawkowania. Uprawa w boksie zwykła doniczka. Chyba że pytasz o coś innego. Jestem laik to moja pierwsza więc nie śmiejcie się każdy jakoś zaczyna. Ogólnie chodzi mi o to aby co jakiś czas dolać tych mieszanek aby roślina o wiele lepiej urosła. A co wyjdzie to będzie test. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Października 2023 @kubusiolandia Jaki masz budżet na nawozy ? Możesz wiąć np. od Plagron, jak na jedną roślinę to wystarczą ci butelki 100 ml, a wtedy mniej zapłacisz. Czyli : Plagron Power Roots 100ml - 54 zł, Plagron Pure Enzym 100ml - 29 zł, Plagron Alga Grow 100ml - 20 zł, Plagron Alga Bloom 100ml - 20 zł, Biobizz CalMag, 250ml - 20 zł, Plagron PK 13-14 250ml - 25 zł. To wystarczy na całą uprawę. Łączny koszt 168 zł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Listopada 2023 a co gdybym zaproponowal metody ktorych nikt wczesniej nie uzyl na forum/mozliwe ze i gdziekolwiek? ,aby wykorzystac AZOT ,FOSFOR i POTAS w formie gazowej do syntezy z CO2 ? :))))))))) np... 2KO2 + 2H2O → 2KOH + H2O2 + O2[4] 2KOH + CO2 → K2CO3 + H2O K2CO3 + CO2 + H2O → 2KHCO3 to tak pi razy drzwi,mniej wiecej ~ Izomer ten otrzymuje się poprzez spalanie potasu w czystym tlenie, z chemicznego punktu widzenia jest to realne ,niestety ze wzgledu na procesy zachodzace aby tego dokonac ,dla 95% populacji jest to nieosiagalne ? :DDD i co wy na to 😄 ? wiem ze czarna magia ,ale można wpłynać na trwalość rozpadu czasteczkowego, moze i z pomoca.... krystalizatora,odpowiedniego jonizatora?? ,odpowiednich substratow.... uzyskac N,P,K w formie gazów "nawozowych" ??? Patrzac na to czysto chemicznie ,można by bylo wpłynąć na przenikalność błonokomórkową rośliny,posilkujac sie procesem fotosyntezy jako nośnika -> a co za tym idzie wpłynać na niekontrolowany podział/rozrost komórek w mitochondriach roślinnych 😄 ? -> Czyli mówiąć jezykiem przecietnego Kowalskiego doprowadzić do kontrolowanego rozrostu sektorów rośliny w sposób "nienaturalny" ,taki jakby gigantyzm 😄 z 100g plonu/krzaka uzyskac plon parokrotnie większy ? 300,600,900 ? Roślina powinna mieć ,ze tak to ujmę ,zakres tolerancji w strukturze DNA,bez względu na jej Genotyp,wskazany przez twórce "ziarna danej odmiany" . Trochę nad tym myslalem,ale chemia jest nieograniczona możliwościowo,naturalnie,fizycznie takie związki nie mogą w sposób naturalny zostać zsyntezowane/poddane procesowi sublimacji (Przejscia ze stanu stalego -> gazowy ,no tak prawie przeprowadzić reakcję Sklodowskiej-Curie hahaha) -> oczywiscie ze istnieje taka mozliwosc ,przeciez wystarczy Polon poddac reakcji z chlorkiem fosforu w dodatku 🙂 ? jedyny problem to temperatura okolo 300 stopni Celsjusza podczas wydzielania,tutaj bylby najwiekszy problem 😄 ) bez użycia laboratorium,a więc tylko w sposób sztuczny,natura nie dysponuje takimi mozliwosciami.... ale np sztuczne iniekcje testosteronu wytworzonego w celu przyrostu chociazby masy miesniowej ? Przeciez powoduje to rozrost miesni i sylwetke kulturystyczna jak na naszym znajomym siłownianym podwórku i u wielu naszych kolegów 😄 ? wszyystko da się przelozyc na growboxa ,science is fun ❤️ co o tym sadzicie ? Ogolnie bylbym w stanie to uzyskac nawet,moze to bedzie jakas przelomowa metoda ,jak wszystko pojdzie zgodnie z planem ? Potencjal jest niewyobrazalny ,gdyby czegos takiego dokonal na pąkach to jest istny KNOCK OUT. Dozowanie w podobnej formie jak butla cisnieniowa ,calkiem realne - skutki uboczne dla czlowieka ,moze i nawet nie wyczuwalne bazujac na takich objetosciach ? Ale to trzebabybylo dobrze pooczyszczac wsio reakcje,bez tak zwanego "odpadu" Na dole zalaczam screeny ,ktore mowia ze nie wymyslam ,oczywiscie zdaje sobie sprawe ze to praktycznie dla was nieczytelne w 100% ,przeciez nikt nie jest Chemikiem rodem z Breaking Bad wkoncu 😛 No ale ja moglbym sprobowac sie podjac,ktos bylby zainteresowany w razie Sukcesu na probny okres testowy ,oczywiscie jest to innowacyjny sposob,moze byc tak albo i nie tak,tutaj sie okaze dopiero,testy trzebabybylo porobic.......... FOSFOR ,AZOT,POTAS wszystko w formie gazowej vel instalacja CO2 ,nie brzmi jak nie z tej ziemi :DDDDD ?? Topy tez mogą zaskoczyc wszelkie oczekiwania ,nie wiem jak bedzie z lodygami,korzeniami ,czy nie pomnoza swojej obietosci znaczaco,ale mowie to juz są dalsze fazy,to pozniej ,nie ma co spekulowac bo nikt tego chyba wczesniej nie zrobil ;D ? mam nadzieje ,ze zaciekawilem ??? pzdr ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi Adek 1 Napisano 25 Maja Grubo poleciał heh przynajmniej jak dla mnie 😱 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xremasxx 1 Napisano 1 Czerwca Witam mam pytanie co polecacie zeby dobrac do ATAMI Rotbastic i Atami bloombastic dodam ze jest to oparte na samych odmianach af Jest sens jeszcze cos dobrac zeby bylo lepiej ? buch @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach