DrKrieger 1 Napisano 14 Października 2023 Siema, mam wątpliwości odnośnie filtrów węglowych w suszarce z kartonu, bo nie jestem pewny jak wygląda przepuszczanie wilgoci przez taki filtr. Zrobiłem eksperyment z rurką PCV i kawałkiem filtra i po dmuchnięciu w rurkę zaślepioną filtrem wilgoć zostawała w środku. Nie jestem pewny czy podobnie będzie podczas suszenia więc chciałem doradzić się mądrzejszych. Wspomnę że zależy mi na minimalizacji zapachu do minimum przez co nie mogę po prostu zlikwidować tych filtrów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 14 Października 2023 @DrKrieger jak tam topów dużo wrzucisz to może być lipa z pleśnią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrKrieger 1 Napisano 14 Października 2023 @Wiesiu A dało by się tego jakoś uniknąć bez demontażu filtrów? Bo topów w środków mam zamiar dać ile się da. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,370 Napisano 14 Października 2023 @DrKrieger wydaje mi sie ze taki filtr nie wiele da jesli chodzi o zapach. Mozesz dokleić do kartonu z 1m rury i dopiero na koncu dac filtr. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach