zielony 2 Napisano 14 Sierpnia 2019 Blisko jakieś 5 m od moich roślin jest mrowisko, czy coś może się stać moim roślinom? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 14 Sierpnia 2019 kiedy zauważyłeś to mrowisko ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony 2 Napisano 14 Sierpnia 2019 dzisiaj dopiero bo on w takich chaszczach się znajduje i wcześniej go nie widziałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 14 Sierpnia 2019 nie bój się jak ci krzaków do tej pory nie ruszyły to nie ruszą, mrówki pełnią nawet pożyteczną rolę w odstraszaniu ślimaków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 14 Sierpnia 2019 ja miałem w donicy pełno mrówek zrobili sobie miejscówkę czarne miałem mrówki i roślina rosła normalnie nic nie zjadały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony 2 Napisano 14 Sierpnia 2019 czyli jak tak mówicie to nic nie będę z tym robił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golden Boy 14 Napisano 14 Sierpnia 2019 ja miałem od wielkiego mrowiska posadzoną roślinę i co nic jej nie zjadło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 10 Września 2020 są jakieś mrówki roślinożerne, ale nasze nie słyszałem, żeby bezpośrednio roślince zaszkodziły. raczej obronią przed gąsienicami albo ślimakami. może jakbyś posadził roślinkę bezpośrednio w mrowisku, to by się obroniły, ale trochę obok i już im nie przeszkadza. gorzej jakbyś chciał odpocząć na spocie, a tu mrówki w majtkach, butach plecaku i wszędzie . nie polecam. co prawda niektóre mrówki hodują mszyce i to może być teoretycznie problem, ale łatwiej się pozbyć mszyc, niż wytępić mrówki , albo znaleźć spota bez mrówek. ogólnie jeżeli nie ma mszyc, o mrówki są jak najbardziej ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach