DrKrieger 1 Napisano 17 Września 2023 Wczoraj udało się ściąć pierwszą roślinkę, konkretnie to automacika. Suszarnie zorganizowałem w następujący sposób: pomieszczenie gospodarcze w 100% bezpieczne, gałązki porozwieszałem na stalowym drucie na klamerki, z dodatkowym nadmuchem dzięki wentylatorom zasilanym przez powerbanlk, na ile on starczy jeszcze nie wiem. Wilgotność jest mi nie znana, zakładam że na poziomie 50%. Podpytać się chciałem o wentylatorki, czy nie są za blisko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 nie rob tego samego bledu co ja , powinny same wyschnac a nie za pomoca wiatraczkow , ja dalem do boxa osuszacz i za szybko wyschly @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 @DrKrieger wilgotnosc w nocy bankowo będzie większa niż w dzień, nawet pewnie i z 70%w takim pomieszczeniu, musi byc dobra wentylacja, wentylatory maja mieszac, a nie dmuchac na material. Temp 21-25⁰by bylo ok, a w nocy na bank spandnie ponizej 20...uwazaj na pleche @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 @vego1989 na mojej wichurze pokazuje w nocy 13 stopni wiec nie wesolo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 @dziurawy dlatego to może być chujowy pomysł, po za tym tyle tego tematu że w pudelku by wysuszyl... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 @vego1989 powiem szczerze , ze wiecej mialem na ziemi topow po trymowaniu niz on na suszarce 😄 pudelko po butach i wiatraczek kilka dziurek i gotowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 @dziurawy dlatego o tym pisze... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 @vego1989 jak umie pisac i czytac to sobie poradzi 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrKrieger 1 Napisano 17 Września 2023 @vego1989 Niezbyt wiem jak mam tymi wentylatorami mieszać powietrze, myślałem że taki sposób jest najobtymajniejszy. A co do zrobienia boxa to odpada ze względu na brak możliwości ogarnięcia na tą chwilę potrzebnych rzeczy typu filtr węglowy i miejsce na chacie, to pomieszczenie jest jedyną możliwością. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 17 Września 2023 (edytowane) @DrKrieger chodzi o to, że tymi wentylatorami może się okazać, że zbyt szybko wysuszysz i wtedy trochę wywiewasz "moc" z palenia. Są zbyt blisko rozwieszonych topów. O dużo za blisko Edytowane 17 Września 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach