Adrianosiku 288 Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Siemano . Mój staż to. 4lata wertikalnej uprawa 3lata choryzontalki i 5lat outdoor w sumie 12lat przygody bez przypału:) Uprawiam tym razem w wertikalboxie wynalazek opatentowany 17 03 2021. Wertikalbox jest mobilny umieszczony na pięciu skrętnych kołach. posiada pokrowiec uszyty na zamówienie z czterech stron otwierany zamkami błyskawicznymi. hps 250 i by cmh 315, 50wat LED w inspekcie, 25wat w zbiorniku na wodę opcjonalnie można tam ukorzeniać klony . wyciąg powietsza filtr węglowy 180. Wiatrak mieszający. 16 doniczek wertykalnych. Dwa timery, Dwa zbiorniki na wodę 70l+70l w każdym pąpka wodna grzałk i napowietrzanie wody. Inspekt z podgrzewaczem. Pierwszy raz automaty każdy z innej parafii same gratisy 🙂 24 pestki trafiły do wody wykiełkowały wszystkie lecz tylko 12 miało na tyle siły by dalej rosnąć. Pestki do wody trafiły 28-08-2023 potem do Torfowych doniczek, ziemia to własny kompost docelowo trafiają do wertikalnych doniczek z keramzytem. Nawozy od adwenced hydroponic of Holland, woda to deszczówka więc nic nie reguluje i nie sprawdzam, doniczki przerobiłem tak by powietsze opływało korzenie maksymalnie, teoretycznie powietsze z zbiorników na wodę powinno kanałami odpływowymi trafiać pod dolniczek i wydostawać się górą, 28-08 2023 Edytowane 5 Września 2023 przez Adrianosiku 3 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 5 Września 2023 Lecisz Komando. Ciekaw byłem kiedy zawitasz ponownie. Powodzenia i mam nadzieję że wszystko szczelne 😛 z fartem 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 10 Września 2023 Dla automatów nie przeszkadzają przebicia, też chętnie popatrzę bo w wertikalu rok uprawiałem. Odczułem znaczne uszkodzenie wzroku przez to że byłem narażony na bezpośrednie światło lampy - używaj okularów ochronnych! Cmh świeci uv więc patrzenie na nią rozwala nam wzrok. Chyba kolega czekał aż upały miną, bo jednak trochę ciepełka wytwarza ten boxik. Ciekawe jak będzie widoczna różnica w kwiatkach z pod cmh i hps 🙂 na moje oko cmh powinno być mocniej obsypane szronem ze względu na UV. Powodzenia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 12 Września 2023 @Wladimir to moja druga uprawa w tym roku popszwdnią zakończyłem nieco ponad miesiąc temu,;) system wentylacji jest tak wydajny że otwierać namiot musiałem gdy temperatura otoczenia przekraczała 28°C, co nie zdazało się zbyt często, zamontować należy mocniejszy wyciąg powietsza w celu zlikwidowania tego problemu, jeśli jesteś ciekaw różnic i tp to .niedawno zakończyłem fotorelację, uprawiając w tym samym boxie, z pot cmh były twardsze i mocniej zaszronione, Kupiłem 50 nasion gorilla glue dostałem 20 gratisów automatów 14 wyrosło z czego 6 marne geny, 4 takie średniawki. Tylko dwa mają silne geny,.albo robię coś nie tak 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 21 Września 2023 Uploade wsio zdrowe piękne oby tak dalej, jedno pięterko odpalone drugiego nie załączam bo niebawem przeprowadzam się na inną chawirke 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 22 Września 2023 Dzisiaj trening a potem opuszczam je na 10dni przy okazji napowietsze doniczki 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 22 Września 2023 Gewint sztangi.. na bogato ten stelaż 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2023 @Adrianosiku fajnie to wygląda!obserwuje!😁🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 29 Września 2023 Wruciłem do spota własnie dziś i co zobaczyłem? To czego się spodziewałem jest git muszę potrenować i chyba zmienić tryb nawadniania z 1 na godzinę do 2 razy na godzinę bo liśće nie są tak bardzo sprężyste, 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 29 Września 2023 Mam 8roslin wszystkie karmione z jednej beczki i tylko jeden wygląda jak by mu coś było, nie jestem pewien ale czy mogą być niedobory? 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 808 Napisano 2 Października 2023 @Adrianosiku jak jeden z 8 to raczej geny i musisz go specjalnie traktować 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 8 Października 2023 Podrosło się im, aby instalacja odpływowa nie zapchała się korzonkami wystarczyły co jakiś czas podnosić doniczkę Jededna jeszcze nie zakwitła druga dopiero co a reszta już lepiej Pierwszy raz automaty uprawiam w tym boxie mam nadzieję że niezbędny trening nie zaszkodzi im na tyle by nie doszły, znowu eksperymentuje, Jeśli z tej uprawy zgarne 400g to uważam za sukces 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 8 Października 2023 @Adrianosiku bez topingu? Czy będziesz głowy urywał? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 8 Października 2023 @Mr.Green jeśli b3dIe czeba to głowy pourywam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 12 Października 2023 Ładne automaty, spore porosły. Jak zrobisz topping w dobrym czasie to zamiast rosnąć w choinkę (zostawiając miejsce między najwyższymi szczytami roślin) pójdą w prostokąt i będziesz miał lepiej wypełnioną siatkę. Teraz już za późno 🙂 Na korzenie zastosuj miedź, korzenie boją się miedzi. Może być taśma miedziana , rurka miedziana, lub sitko miedziane, bądź kreatywny. Zerknij jak autopot rozwiazał sprawę podkładek miedzianych. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 13 Października 2023 @Wladimir myślałem o miedzi już, ale to znikomy problem w tej uprawie, automaty pierwszy raz tu uprawiam myślałem że niemożna tppingu na auto robić, mam z nimi małe doświadczenie, dziękuje za radę, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 24 Października 2023 12dni nie było mnie z roślinami że względu na to że do szpitala pojechałem się leczyć, po powrocie woda była na ostatniej kresce można powiedzieć że w ostatniej chwili przyjechałem, na szczęśće przed wyjazdem zdążyłem wytrenować wszystkie roślinki, po powrocie nie było dużo trenowania, zostały mi jeszcze dwie rośliny do ogarnięcia, ładnie kształtów nabierają chyba coś z tego będzie, jeśli suszu będzie w granicach 350-400g uważam to za sukces i będe tylko auto uprawiał w tym boxie gdyż jest to najoptymalbiejsze rozwiązanie, myśle że max 30dni i rośliny powinny być gotowe, mimo jednego wentylatora mieszającego żadnych oznak pleśni żadnych niedoborów wszystko wygląda na zdrowo , wodę jedynie dolewam nie kontroluje pH ani nic innego uprawa naprawdę bez problemowa czas poświęcony na doglądanie uprawy bardzo mały 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 6 Listopada 2023 Wsio rośnie jak się należy topy puchną podoba mi się to, coraz bardziej skłaniam się w stronę że ten wynalazek jest skierowany do uprawy automatów, naprawdę tak wygodnego w obsłudze growboxa niemialem a uprawiam wiele lat znam się na tym i w porównaniu do choryzontalnych upraw wertikalnanto jak niebo a ziemia, rośliny naprawdę sporo piją, lecz dzięki 70l zbiornikowi starcza na długo, jestem zachwycony tym wynalazkiem,.i zaręczam każdy kto go wyprubujentez będzie 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Listopada 2023 Rewelacja super patecik naprawde i topy spore tylko się zastanawiam jak oświetla ci ta żaróweczka 8 krzaków??? Jaka moc???1🪴🪴🪴 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 6 Listopada 2023 @Pablo 1988 to cmh 315, przez centralne umieszczenie światła , każdy kszak jest idealnie oświetlony, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach