Lysy007 10 Napisano 2 Września 2023 Macie jakąś sprawdzoną lupe jubilerska? Mam tą ,ale ciężko ja zzomowac na ruszającym się krzaku . https://allegro.pl/oferta/mikroskop-kieszonkowy-carson-microbrite-plus-9285565210?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17958848778&gclid=Cj0KCQjwusunBhCYARIsAFBsUP82AZM6XTPwKmX3ZYLtZ1e49K8SdCrUWs1_i0wYjvUKJ8CN96NyOzAaAiPTEALw_wcB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 2 Września 2023 @Lysy007 jak ruszającym krzaku? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 2 Września 2023 (edytowane) @Lysy007 Nie wydziwiaj wariacie. Kup se coś normalnego https://growshopjamaica.pl/pl/p/Mikroskop-podswietlany-LED-UV-x60-37x35x19mm/1057 Aa, no i nie z allegro. Życie ci nie miłe ? Edytowane 2 Września 2023 przez Proy_18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 2 Września 2023 (edytowane) @Andi no jest bardzo ciezko zrobic Zoom zeby zobaczyc trichomy .Nie jestem w stanie utrzymać krzaka stabilnie i ustawiać na dodatek zoom na tej lupie z linku powyzej. Lekkie ruch ręka i tracę ostrość. @Proy_18 A czemu mi życie nie mile ,bo z allegro kupuje???😀 @Proy_18 A sprawdzona masz ta lupe? Edytowane 2 Września 2023 przez Lysy007 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 3 Września 2023 (edytowane) @Lysy007 Lupy jubilerskie w większości powiększają do 30x. Do trichomów powinieneś mieć co najmniej 60x Lupa z mojego polecenia jest prostsza i tańsza, ma powiększenie do 60x, tyle wystarczy. Jeżeli masz kasę to możesz kupić tą twoją, ale nie musisz mieć tak mocnej do trichomów Kiedyś słyszałem od kogoś z tego forum, że kupowanie takich nietypowych rzeczy na allegro, nie jest do końca bezpieczne. Mają później na ciebie podobno oko czy coś Edytowane 3 Września 2023 przez Proy_18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 3 Września 2023 @Proy_18 ja właśnie mam ta lupe z linku i ma dwa powiększenia x60 i x120 ,ale chodzi mi o to ,że ciężko ja ustawić bo tylko lekki ruch ręka i tracę zoom. Najlepiej to obserwuje mi się pod nią jak mam na stabilnej powierzchni np. Stole (ale nie mam zamiaru zrywac kwiatów, a potem ich obserwowac😀) A co do alledrogo, to tak czy siak co byś nie kupił i gdzie to zawsze ślad zostanie . Ja zawsze płacę za pobraniem ,więc robię mniej śladów😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 3 Września 2023 @Lysy007 Okej, jak kto woli 🙂 Jeżeli zależy ci na stabilności, to kup mikroskop usb. Nie będziesz się musiał pochylać, więc będziesz miał stabilniej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach