Tester 1,407 Napisano 6 Lutego 2019 W tym temacie rozmawiamy o kiefie, możecie zadawać tutaj pytania. Amerykanin i jego produkcja kiefu Prasa do prasowania pyłku Pollinator do wytwarzania kiefu Filmik pokazujący zasadę działania pollinatora @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 19 Lipca 2019 ja robiłem kief metodą wstrząsową było to takie urządzenie na korbę zrobioną przez mojego ziomka i z topów wytrzepywało się triochomy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 19 Lipca 2019 ja czasem sobie wytrzepie trochę kiefu lubie go palić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 19 Lipca 2019 jeśli mamy trochę na zbyciu topów to można sobie zrobić kief, ja go robie tak jak marokańcy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 19 Lipca 2019 taki kief można potem prasą splaszczyć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pudzian 4 Napisano 19 Lipca 2019 @Patrick tak masz pokazane jakie można cuda uformować z kiefu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Grudnia 2020 Jesli mlynek do zielska to tylko dwukomorowy, zeby zbierac kief ? Czasami moc takich niby resztek moze bardzo zaskoczyc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Stycznia 2022 Gdzie można dostać takie sita do ,,przecierania" topow? I jakie rozmiary sit najlepiej zastosować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Stycznia 2022 27 minut temu, Jerzy napisał: Gdzie można dostać takie sita do ,,przecierania" topow? Niektórzy robią przesiewaczki z ekranów do sitodruku. Kief średnio mierzy 75-125 mikronów, może być ciężko oddzielić żywicę od materiału roślinnego, który jest zbędny. Aby zebrać jak najczystszy kief bez niepotrzebnej materii roślinnej można zastosować trzy lub cztery warstwy ekranów do sitodruku. Aby osiągnąć jak najlepszy wynik,, wykorzystaj rozmiary oczek i układaj je w kolejności od największej do najmniejszej. Przy zastosowaniu ekranów trzeba pamiętać o liczbie drutów lub nitek na cal lub liczbie LPI (linii na cal). Im większy ekran, tym mniejszy numer LPI. Jeżeli chodzi o przesiewanie kiefu, siatka między 80 a 270 LPI będzie działać najlepiej. Na samej górze umieść ekran 270 LPI, a na samym dole 80 LPI. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Stycznia 2022 @Andi Brzmi sensownie, muszę poszukać gdzieś, na amazonie pewnie będą takie sita. Wiem, że przed przesiewaniem trzeba zamrozić suche jak wióry topy, wtedy łatwiej jest oddzielić pył od materiału roslinnego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 28 Maja 2022 Czy kief (żeński pyłek) może zapylić żeńską roślinę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 29 Maja 2022 @Wojmax zależy o jaki pyłek Ci chodzi, kief to trichomy one nie zapylają, pyłek z męskich kwiatów zapyla o ile jest płodny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 29 Maja 2022 @Tester Dzięki wielkie! Czyli jak bym w teorii posypał tym co wysłałem wcześniej to kompletnie nic się nie powinno stać tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 29 Maja 2022 @Wojmax tam co dałeś zdjęcie to trichomy one nie zapylają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 29 Maja 2022 @Tester Dzięki wielkie jeszcze raz! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 Przydatny poradnik będę się na nim wzorować. Jak będę robić haszyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czyścioch 0 Napisano 3 Listopada 2022 @Andi ile kosztuje taki zestaw? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 3 Listopada 2022 @Czyścioch nie pamiętam nie dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach