Gość Zielone krainy Napisano 31 Sierpnia 2023 @ChinQuan Myślę, że ją zagłodzisz, jak w takiej sytuacji tak będziesz karmił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 1 Września 2023 @Zielone krainy Mozesz troche rozwinac? ;d Dalem za malo? Podlalem troche mniej niz mowiles ale podlewalem ta rosline ktora wygladala lepiej. Ja z nawozami jestem zielony ;d @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Września 2023 @ChinQuan Takie dawki jak dałeś są za niskie patrząc na jej stan, bo nie uzupełnisz tak dużych niedoborów minimalnymi dawkami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 1 Września 2023 @Zielone krainy czyli chcąc wyrównać niedobory muszę dac to taka standard dawkę + coś ekstra? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Września 2023 @ChinQuan No chyba normalne nie ? Wyobraź sobie, że masz człowieka, jaki głodował i jego ciało to obraz nędzy i rozpaczy, skóra i kości, to jak mu zrobisz do tego dietę odchudzającą to do czego to doprowadzi? Do tego, że zostaną same kości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 1 Września 2023 @Zielone krainy No niby tak. Dałbym jakieś nadwyżkę. ogolnie podlalem dopiera ta która wyglądała lepiej. wyszedlem z założenia ze lepiej dac 2x niż 1 i za dużo 😆 Nie mam w ogóle wprawy w tym temacie i nie mam tego pojęcia ile to mało a ile dużo nawozu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Września 2023 @ChinQuan Rób jak uważasz, najwyżej się czegoś nauczysz na własnych błędach. Faktem jednak dla mnie jest, że w stanie dużych niedoborów, jak będziesz karmił tak, jak masz zamiar to ona się całkiem wyje i padnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 1 Września 2023 @Zielone krainy czyli mówisz ze dałbyś jej 5ml/L coco A i 4ml /L coco B jedno podlanie i obserwować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Września 2023 @ChinQuan Możesz dać po równo 5ml A i 5 ml B, na tym się nie skończy, bo pewnie będzie trzeba więcej takich dawek, aby ją odbudować, skoro masz ją mocno żółtą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Września 2023 Podlewanie. Sama woda destylowana EC 0.012 PH 6,4 Runoff Roslina 1 EC 1,66 PH 5,80 Roślina 2 Sama woda destylowana EC 0.012 PH 6,4 Runoff Roslina 2 PH 5,76 EC 1,451 Co o tym sadzicie? Podlewam ja plagron coco A i B mam tez pk 13/14. mam tez caly zestaw od biobizz. Co radzicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Września 2023 @ChinQuan kto ci mowil zebys podlewal woda destylowana ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Września 2023 @dziurawy bo moja woda z kranu ma 650 ppm i podlewajac nia zawsze mam wielkie problemy z roslina. Dlatego do 2 tyg przeszedlem na czysta wode poniewaz mam do nieograniczony dostep. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Września 2023 @ChinQuan jedynie do czego uzywam wody destylowanej to do mycia boxa po zakonczonym growie , dla mnie to lekko dziwne ze podlewasz woda destylowana ? ona nic w sobie nie ma zadnych mineralow ani soli co jest potrzebne roslince , co do ppm /ec jak nie podajesz wiecej niz tabelka zaleca to nie przekroczysz ppm/ ec ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Września 2023 @dziurawy No wlasnie w tym problem ze jesli jest woda twarda wytracaja sie szkodliwe sole dla rosliny. Dlatego tez dodaje nawozy zeby dac to co potrzebuje. A dlaczego ludzie uzywaja wody z filtra odwroconej osmozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Września 2023 @ChinQuan masz racjeee jak niccc jedno i drugie to to samo , ale jakos malo ludzi na forum uzywa wody destylowanej , pisza ze maja filtr z osmoza , powiem ci ze ja mam wode na poziomie 8. ph i dalo rade uzywam wody oddstanej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Września 2023 @dziurawy no wiadomo ze tez odstana min 48h ale i tak miałem problemu. Dlatego zacząłem z czysta woda. miaem run off na poziomie ec bez dodawania nawozów zaczęły pojawiać się niedobory i wyszło ze może być to przez wodę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Września 2023 @ChinQuan Wartość pH w znacznej mierze wpływa na przyswajanie substancji odżywczych przez rośliny. Zbyt niskie pH zmniejsza wchłanianie niektórych składników odżywczych, co może prowadzić do powstawania niedoborów. Z kolei zbyt wysokie pH prowadzi do szybkiego wyczerpywania się zapasów fosforanów i manganu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Września 2023 @dziurawy @dziurawy u mnie PH runoffu to 5,80 przy kolejnym podlewaniu chce podlać woda 6,8 żeby trochę podnieść pH w glebie. 5,8 niby w dolnej granicy ale powinno być ok.. kurde nie wiem 😕 myśle czy podlać nawet z 7.0 żeby podbić do tych 6.3 nie mam polecia jaki wpływ będzie miało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Września 2023 @ChinQuan trzeba pytac kogos kto ma wiecej miedzy uszami , niz ja , ja caly czas podlewam 6.2. -6.3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Września 2023 2 minuty temu, dziurawy napisał: @ChinQuan trzeba pytac kogos kto ma wiecej miedzy uszami , niz ja , ja caly czas podlewam 6.2. -6.3 No tez tak podlewam. runoff sprawdzasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach