Amator1312 0 Napisano 18 Sierpnia 2023 Cześć Moje rosliny rosna juz 1.5 miesiace efekty widac na zdjeciach.Ziemia jest wymieszana z perlitem a na koncu doniczki znajduje sie kramzyt.Uzylem ziemi przeznaczonej do tego nie pamietam juz nazwy .Uzywalem specyfikow takich jak T.a Tripart m.in floramicro i florablom.Moje pytanie brzmi jak moge im pomoc? Wiatrak na rolsliny dziala 24h a lampa to 100w led mars hydro ustawiony na 14h. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Amator1312 to jest naturalne, roślina wysysa stare liście wiatrakowe, które były magazynem substancji odrzywczych i je zżuca, żeby kwiaty miały więcej światła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amator1312 0 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Glut78 Dzięki bardzo nie mialem o tym pojecia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Glut78 @Amator1312 ale trochę chyba za szybko wyjada te liście, zaraz jej nie zostanie ani jeden a jeszcze młodziki są Według mnie przede wszystkim za mocny wiatr i albo za dużo albo za mało wody 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Bob drzewny Mogą jeszcze korzenie się kisić, małe doniczki, prawie połowe ziemi do pełna brakuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amator1312 0 Napisano 20 Sierpnia 2023 @Bob drzewny @Glut78Podlewalem rolisny wczoraj dzis patrze a tu mokro jakbym ja przelał (Chodzi o ta mniejsza) .Mialbys jakas rade aby pomoc ? Co moge zrobic aby jej pomoc ? Z gory dzięki za rade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 20 Sierpnia 2023 @Amator1312 teraz to już trochę za puźno, one kończą już swój żywot. Trzeba wyciągnąć wnioski i kiełkować następne😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 20 Sierpnia 2023 Na chama możesz wiatrak trochę skierować w stronę gleby, zacznie szybciej schnąć i dostarczysz nieco tlenu do korzeni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amator1312 0 Napisano 19 Września 2023 W dniu 20/08/2023 o 15:52, Bob drzewny napisał: Na chama możesz wiatrak trochę skierować w stronę gleby, zacznie szybciej schnąć i dostarczysz nieco tlenu do korzeni W dniu 20/08/2023 o 15:46, Glut78 napisał: @Amator1312 teraz to już trochę za puźno, one kończą już swój żywot. Trzeba wyciągnąć wnioski i kiełkować następne😅 W dniu 20/08/2023 o 14:40, Amator1312 napisał: @Bob drzewny @Glut78Podlewalem rolisny wczoraj dzis patrze a tu mokro jakbym ja przelał (Chodzi @Bob drzewny @Glut78 Zrobilem to co podpowiedzieliscie .Trzymać to jeszcze i próbować ratować czy lepiej dac sobie spokoj ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Września 2023 @Amator1312 ja bym już to ucharatal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 19 Września 2023 (edytowane) A ile ona już ma? @Amator1312 W sensie ile kwitnie, ale jak już liście brązowieją to lepiej nie ryzykować plechy Edytowane 19 Września 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 21 Września 2023 @Amator1312 dopóki wychodzą białe nowe włoski to puchnie, kwestia jaki haj lubisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach