Marysia 8 Napisano 10 Sierpnia 2023 Witam. Chciałbym zrobić sobie boxika i potrzebuje rady do oświetlenia bo chce kupić żarówkę w sklepie i oprawkę do tego zeby nie za dużo wydać kasy i mam pytanie jaka żarówkę kupić zeby też była energooszczędna. Dziękuję za rady @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Sierpnia 2023 @Marysia Oświetlenie dobiera się do powierzchni uprawnej, jaki będziesz miała namiot? Musisz podać szczegóły, nikt ci nie poradzi niczego na oślep. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xOkoń 8 Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) Oj Marysiu, na 1 żaróweczce to będziesz mogła zasiać pietruszkę a i tak z tym będzie problem. Co najmniej musisz liczyć 6-9 takich żarówek 15watowych i musisz umieć to jakoś podłączyć + skombinować odpowiedni zasilacz. Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez xOkoń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) Mi chodzi teraz aby o jedną roślinkę bo nie wiem czy dojdzie przy tej pogodzie bo za późno już chyba trochę jest a jakąś żarówkę 100w? Tak aby żeby z tego coś wyszło Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez Marysia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sterydd 23 Napisano 11 Sierpnia 2023 @Marysia zamierzasz pozostawić ją w takiej doniczce? w sumie to już kwitnie to raczej tak. Pytali się Ciebie wcześniej jakie wymiary masz docelowego miejsca xd (boxa) a przynamniej na oko, to by można było sprecyzować oświetlenie o które zabiegasz Na takową donice i roślinkę to starczy Ci jakiś boxik o wymiarach 25cm x 25cm czyli potrzebujesz 3000 lm xd A przynajmniej ja bym tak zrobił, może ktoś dać lepszy pomysł, są na bank tu bardziej doświadczeni ludzie... peace @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Sierpnia 2023 @Marysia z tego niewiele będzie.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 11 Sierpnia 2023 @Marysia wystaw ją na dwór @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 15 Sierpnia 2023 Jest na dworze słoneczko trochę teraz dopisało. Może będzie jeszcze słoneczka i jakoś dojdzie jeszcze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2023 Napewno będzie ale słabo 2 razem będzie lepiej 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Sierpnia 2023 @Marysia coś tam puchnie, cos z tego bedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 24 Sierpnia 2023 Mam pytanie czy podczas kwitnienia mogę przesadzić do większej do niczki żeby trochę urosla więcej ? Bo nie wiem czy ta doniczka jest wystarczająca. Albo odciąć dno od doniczki i wlozyc w drugą z zapasem na ziemię na dole ? @vego1989 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Sierpnia 2023 @Marysia wodze ze spora masz doniczke, szkoda stresowac teraz rosline jak juz kwitnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 26 Sierpnia 2023 @vego1989 Może jeszcze jak pogoda dopisze to coś wyjdzie z 3g chociaż😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Sierpnia 2023 Będzie palenie 💣🪴💥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Sierpnia 2023 @Marysia jeszcze spuchnie spokojnie, może i z piątka wyjdzie 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 30 Sierpnia 2023 @Marysia nic się nie martw, będziesz paluć, dychę już widzę😘 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 4 Września 2023 20230904_120145.heic 20230904_120154.heic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 7 Września 2023 @Marysia śliczne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach