IridiumXan 81 Napisano 1 Sierpnia 2023 Siemanko! Aktualnie mam box 40x40x120 ale jakoś mi nie pasuje on za bardzo. Mam do niego lampe CFL 125 dual i dosyć słaby wywiew bo Axial Flo 100 chyba i mały wiatrak z dwoma trybami. Nawilżacz lepszy sobię sprawiłem już. Plan jest taki żeby zmienić boxa na 100x100x150. I tu pada moje pytanie. Czy z aktualnego boksa cokolwiek nada się do nowego? Może jest opcja dorzucić coś w miarę tanio ale zatrzymać to co jest już? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 1 Sierpnia 2023 Przemyśl 80x80 bo tam jest chyba przeskok jeśli chodzi później o moc lampy, jej cenę i opłaty później za prąd... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 1 Sierpnia 2023 @WBB a przeskok na 80x80 to jak najlepiej to ogarnac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Sierpnia 2023 @IridiumXan policz ile masz kasy i dopasuj sobie wielkożść namiotu do budetu. Lepiej mieć troszkę mniejszy namiot, ale w nim dobre światło, niż większy, ale ze słabym wyposażeniem. Sam to przerabiał i w skali takiej jak twoja i w namiotach po 3m/3m. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 1 Sierpnia 2023 @doominik dlatego się zastanawiam ile by kosztowało mnie żeby przerzucić się z tego co mam na 80x80 albo 100x100 najlepiej. Ciezko tez sprzedac to co mam pozniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 2 Sierpnia 2023 @IridiumXan lampa się przyda jedynie do kiełkowania, wylot odpada, wiatrak mieszający będzie trzeba dokupić, nawilżacz będzie miał o dużo większą objętość do nawilżenia, bo teraźniejszy namiot to 0.4×0.4×1.2 = 1.9m³, a ten w który celujesz to 1.5m³, czyli 8 razy więcej powietrza do nawilżenia. Lampa na taką powierzchnię to będzie solidny wydatek, wentylacja, nawilżacz, osuszacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Sierpnia 2023 @IridiumXan nie wiem jak te meniejsze sprzęty, ale te większe sprzedają się od ręki, tego zawsze ktoś szuka. Pomyśl może o tym jako inwestycji-jak nie wydaży się tragedia, to się to szybko zwraca 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach