Growerseed 496 Napisano 11 Lipca 2023 Elo. Robię nalewkę golden dragon i mam pytanie do doświadczonych w tych kulinariach. Jak zauzmy zrobię nawelke z 300ml to mogę np odparować trochę alkoholu np do 100ml i nie stracić nic na zawartości THC ? Czy wraz z odparowywaniem będzie odparowywaly kannaboidy? I w jakiej temperaturze najlepiej podgrzewać do odparowania? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 12 Lipca 2023 @Growerseed a po co kombinować? zrób tak jak w instrukcji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) @Growerseed Nie wiem o co ci dokładnie chodzi, ale jeżeli chodzi ci o dylemat, między podgrzaniem a czekaniem aż wyparuje samo, to wydaje mi się, że jeżeli to podgrzejesz, to rezultaty wyjdą ci prawie identyczne, co gdybyś po prostu czekał aż sam odparuje. Z tym, że jeżeli będziesz czekał aż samo odparuje, to będziesz musiał się uzbroić w cierpliwość. Sam alkohol jeżeli będziesz go już podgrzewał, to najlepiej nie wychodzić poza 80*C. Choć wszystko zależy od tego, jaki alkohol użyłeś i jakie ciśnienie jest w twojej okolicy. Przy 1013 hPa alkohol najlepiej wyparowuje w temp. 78*C Co do strat THC, to będą nikłe. Bo THC znika dopiero przy 150-180*C Edytowane 12 Lipca 2023 przez Proy_18 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach