Glut78 640 Napisano 11 Lipca 2023 Mam nieśmiałe pytanko. 🫣😅Czy ktoś wpuszczał do doniczek pod lampami dżdżownice? Przenawoziłem roślinkę eksperymentując z nawozami. Wyglądała tragicznie, byłem pewien, że nie przeżyje i wywaliłem ją na kompost, w którym hoduję robaki na ryby. Po kilku dniach odżyła. Okazało się, że robaki weszły w krzemie i ją wyleczyły. To ją wkopałem na tym kompoście. Teraz wygląda tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 11 Lipca 2023 @Glut78 one spulchniają glebę i robi się z nich nawozy np. Biohumus @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 11 Lipca 2023 One robią biohumus. Zjadają paujące się w ziemi szczątki organiczne i wysrywają nawóz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Lipca 2023 @Glut78 ja właśnie myślałem o tym, czy nie byłoby dobrym pomysłem wrzucić z 5 czy 10 dżdżownic na jednego growa do donicy 26L, ale jakoś straciłem myśl, teraz mi przypomniałeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 12 Lipca 2023 Ja jeden do doniczki wczoraj garść wrzuciłem bo na liściach jakieś kropkidostała jakby jej potasu brakowało, a nie powinno. Zobaczymy@Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Lipca 2023 @Glut78 a jaki kolor.kropek? Może żelazem i cynkiem przyblokowales fosfor, u mnie był taki problem, przynajmniej tak mi się wydaje, bo jak odstawiłem to się poprawiło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 13 Lipca 2023 Już jest dobrze. Przelałem ją 10 litrami wody, dałem jeść i jest już gitara @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Lipca 2023 W dniu 11/07/2023 o 06:34, Glut78 napisał: 😅Czy ktoś wpuszczał do doniczek pod lampami dżdżownice? Od dwóch lat, polecam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach