Carlo420 0 Napisano 9 Lipca 2023 Siema, jak zamontować ten wiatrak w tym filtrze? Nie dostałem żadnej „dostawki?” Żeby przymocować a wiatrak jest szerszy od tego filtra napisalem do sklepu z którego to mam to napisał ze wsxystko jest jak ma być i ze mi później wytłumaczy o co chodzi ale jux czekam prawie tydzień czasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Lipca 2023 Wiatraka nie montuje się w filtrze. W zestawie powinieneś mieć jeszcze taką srebrną rurę sprężynową, którą możesz rozciągać, skracać wykręcać. Możesz zamontować filtr w środku namiotu do filtra na zacisk tą srebrną rurę, rurę wypuścić przez sufit na zewnątrz i do rury na zacisk wentylator i znów rurę do miejsca gdzie chcesz odprowadzać powietrze. Jak nie chcesz tracić miejsca w namiocie możesz wpuścić samą rurę przez sufit dać wentylator rurę i na końcu filter. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carlo420 0 Napisano 9 Lipca 2023 @Glut78 w sensie może być przewód wentylacyjny? i dzięki za wyjaśnienie, ja to o takich rzeczach bladego pojęcia nie mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Lipca 2023 @Carlo420 taaak musi być przewód wentylacyjny jakiś, który Ci połączy filtr z wentylatorem. Czasem się zdarzy, że wentylator kanałowy łączysz od razu z filtrem, bo pasują na styk, ale u Ciebie przewód wentylacyjny. No i ogólnie tam masz średnicę, jeżeli np filtr masz 100mm, a wentylator 125, to będziesz potrzebował jakiejś zwężki 125-100, bo inaczej będzie ciężko A chyba właśnie u Ciebie tak jest, to na chama możesz po prostu obejmy kupić takie metalowe chude, tylko że wtedy trochę głośniej Ci będzie chodzić i będzie mogło zasysać lewe powietrze na łączeniach niż gdybyś mial ta przejściówkę 125mm-100mm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) Albo srebrna taśma "mc gayverka". Ale jeszcze lepsza jest taka pomarańczowa jak do tynkowania używają. A czy to nie jest wentylator Axial Flo? Bo tak teraz patrzę czy w dobrym kierunku go tam przykładasz... ale zależy też czy filtr ma być w boxie czy poza boxem . Edytowane 10 Lipca 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach