VonV3in 0 Napisano 8 Lipca 2023 Dajcie dobrego fungicyda na pleśń szukalem w necie duzo jest opisow plesni, na forach jest wspominane o niej ale nie mogę trafic na dobry środek do pryskania/nawozenia przeciwko pleśni, trafiłem na canna cure- ale czy to to? Pomóżcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 8 Lipca 2023 @VonV3in canna cure albo leaf coat (tylko te znam) są też na pleśń, ale pamiętaj że nie powinieneś nimi pryskać na już długo formujące się topy, a jedynie na liście. Z topami nic się wielkiego nie stanie, jedynie będziesz wtedy palił to co naniosłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 8 Lipca 2023 A gdzie masz rośliny, że się pleśnią martwisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VonV3in 0 Napisano 9 Lipca 2023 Wiesz co, to jest łąka - po jednej stronie jest row tam bedzie pare sztuk i po drugiej stronie - z dala od rowu. Na innym forum naczytalem sie jaka to plesn jest nagminna i jak niszczy plony, ze zarodniki sa caly czas w powietrzu etc etc. Może boje sie na wyrost, ale biorę pod uwagę że cały sierpien i wrzesien one bedą sobie rosnac bo pozno wysadzam, a to deszcze, mgly itd. W sumie to nie mam za sobą żadnego doswiadczenia, dlatego wszystkie ostrzezenia biore na poważnie.. @Glut78 A Ty co byś powiedział ;> @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Lipca 2023 Ja mam doświadczenie jedynie z pomidorami. Konopie posiałem też pierwszy raz, ale żeby o pleśń się martwić musi być naprawdę deszczowo. Moim zdaniem jak martwisz się na wyrost to kup canna cure i raz na tydzień albo na dwa tygodnie asekuracyjnie opryskaj. Przy okazji zabezpieczy Ci roślinki przed przędziorkiem, mszycami… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VonV3in 0 Napisano 9 Lipca 2023 Ta mi tez sie podoba ta canna cure bo to ponoc tez nawoz jakis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach