Glut78 640 Napisano 3 Lipca 2023 Mam pytanie, czy przeprowadzić defoliacje teraz, dla lepszego przepływu powietrza w celu uniknięcia pleśni? Czy poczekać aż zakwitną i przestaną rosnąć? Namiot ma wymiary 2m x 3 m, z przodu rosną pomidory wysokopienne, więc dziewczyny mają 2 x 2,5m miejsca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopie_420 11 Napisano 3 Lipca 2023 przed kwitnieciem sie robi defoliacje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 3 Lipca 2023 Pod lampami czytałem że defoliacje robi się co dwa tygodnie przez cały czas kiedy roślinie rosną liście. Ja mam doświadczenie z pomidorami i pomidorom usuwa się niepotrzebne liście od początku do końca, ale nie wiem jak jest z marihuaną outdor, bo spotkałem się z artykułem żeby defoliować po 3 tygodniu kwitnienia dopiero Teorię mam opanowaną, tylko praktyki brak🤣😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Lipca 2023 @Glut78 konopia jest bardziej światłolubna od pomidorów, to jest w stanie przemielić o wiele więcej światła niż pomidor, więc powinna mieć też więcej "paneli słonecznych" Ludzie najczęściej defoliację robią na indukcji i potem już tylko jak rzeczywiście coś przysłania mocno 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach