jan Kowalski 2 Napisano 1 Lipca 2023 Witam mam pytanie moje cztery roślinki są na flo od około 4 tygodni.Namiot 1.6x1.6x2m Mają lampę lightwave T5 cztery świetlówki każda po 54w dwie z tego są ze światłem czerwonym zawieszona teraz ale mam też w domu halogen LED 300W-4000k .Mam pytanie która Lampa będzie lepsza na kwitnienie załączam zdjęcia obu lamp . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 1 Lipca 2023 Na taki namiot to za mało mocy, jak masz je tam rozstawione? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan Kowalski 2 Napisano 4 Lipca 2023 Załączam zdjęcie jak to wygląda w środku ,wiem że mogłem szerzej rozstawić krzaczki żeby nie wchodziły tak na siebie , ale to mój pierwszy raz . Z boku niewiem czy dobrze od kilku dni dałem żarówki żeby doświetlić te boczne odnogi niewiem czy dobrze czy je zdjąć .Mam jeszcze lampę hps dual spectrum w zapasie ,może jednak zmienić na hps ?chociaż przy hps trudniej mi wychłodzić pokój bo skubana grzeje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Lipca 2023 Doświetlacze są w porządku, jedynie nie dadzą za dużo jeżeli taki rozmiar boxa, nie masz dużo tych szczytów super wysokich, można by było się pokusić o super cropping (bo namiot duży) i wtedy obniżyć lampę o dużo i dorzucić hps. mógłbyś nawet włączać hps tylko w chłodniejsze dni, zależy jaką masz tam temp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan Kowalski 2 Napisano 4 Sierpnia 2023 Witam piszę z ponownym pytaniem czy moje roślinki są już gotowe na płukanie ,czy na podstawie tych zdjęć można to poznać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Sierpnia 2023 @jan Kowalski nie widać dokładnie tego "szronu" z bliska, a to on nam mówi kiedy ścinka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Sierpnia 2023 @jan Kowalski zrob lepsze zdjęcie trichomow, wydaje mi się że jeszcze chwilę będą puchły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach