Lolamator 34 Napisano 31 Lipca 2023 Keramzyt mają na dnie w doniczkach tylko tak ze 3cm. Jutro sprubuje kupic pochlaniacz taki jak do szafy. Wydaje mi sie ze za duze donice donice dalem w sumie auto nie rosnie za wysoko pewnie by wystarczyly z 8l zawsze to sie upcha cos wiecej do takiego namiotu. za pierwsza uprawa sciaglem 30-40 z krzaka jak tu przekrocze 60 to byl bym szczesliwy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 2 Sierpnia 2023 @Lolamator za dużo azotu mają szefie, roślina wtedy spowalnia szczególnie na kwitnieniu. Z wilgocią możesz schodzić powoli, choć jak na razie nie pali się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 2 Sierpnia 2023 @Bob drzewny Ty lubisz eksperymentować, czy sprawdzałeś może pod lampą czy jest zależność faz księżyca a mocy zioła? Bo outdoor żeby uzyskać maksymalną moc powinno się kiełkować i kosić według faz księżyca, a jak jest pod lampą? Pod lampą nie ma księżyca🤣😂 Ale zwierzęta i rośliny wyczuwają takie rzeczy nawet w zamknięciu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Glut78 coś Ty, musiałbym mieć z 10 namiotów, żeby móc sprawdzać wszystko co chciałbym Ale jakbym miał strzelać, to wydaje mi się że nie ma to wpływu, bo jednak neurotoksyny mają na celu "zeźre mnie, zrzyga się, zaśnie i potem sobie pójdzie", to księżyc może mieć mały wpływ na to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Bob drzewny na outdoor ma duży to myślałem, że sprawdzałeś😅 Może kiedyś ja sprawdzę, ale to następnym razem bo namiot jeszcze z miesiąc zajęty, a już następne roślinki wykiełkowane😅🫣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Glut78 no takich warunków jak Ty masz to zazdroszczę, można poszaleć mocno przez rok z eksperymentami i potem to już tylko doskonalić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 7 Sierpnia 2023 (edytowane) W jaki sosob zmnjensza sie azot w namiocie ? Edytowane 7 Sierpnia 2023 przez Lolamator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 8 Sierpnia 2023 @Lolamator musisz podlewać trochę mniej nawozów, które zawierają azot w składzie. U Ciebie będzie to biobizz biogrow albo biobizz fishmix, zależy też jakie tam dawki dajesz do podlewania, bo jak się okaże że 8ml/L to nawet obcięcie o połowę to będzie nadal za dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 8 Sierpnia 2023 Poki co dostaly wode z top maxem noi ph 6.5 pilnuje zeby bylo tak czy siak wydaje mi sie ze cos male sa chyba juz za pozno i tak zeby poszly jakos do gury mocno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 8 Sierpnia 2023 @Lolamator a powiedz mi po co chcesz obniżać azot w powietrzu? Nie wietrzysz namiotu? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) Wietrze prawie codzienie pomieszczenie i namiot. Zastanawiam sie tylko przez co takie troche znich karakany urosly co robie nie tak podlewam co trzy dni lampa jest jakies 50cm od szczytow nawoże je z przerwami co drugie podlewanie temperature maja ok... A maja jakies 50-70 cm Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez Lolamator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 11 Sierpnia 2023 @Lolamator dużo na to może mieć wpływ albo niedobory albo nadmiary albo za mało światła albo za dużo światła albo za mało wody albo za dużo wody. Musiałbyś wysłać zdjęcia i napisać co tam lejesz i ile @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) Dziś mija 51 dzień Każdej leje po litr wody co trzy dni, dwie dostały dziś bio haven po 4ml, topmax po 2ml, bloom po 2ml i bio grow po 2ml. Do jednej leje nawozy hesi 3ml bloom, 3ml fosforus plus, 2ml boost tak to wygląda szału nie ma. Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez Lolamator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) @Lolamator szefie są nadal za ciemne, nie możesz lać biogrow, bo nie zaczną Ci puchnąć topy od azotu Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez Bob drzewny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 14 Sierpnia 2023 @Lolamator jak już lejesz nawozy to lej bez azotu. Bo miałem ten sam problem vo ty ale powoli od niego uciekam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach