pfkpblo 1 Napisano 19 Maja 2023 Siema mam pytanie. Czy mogę wykiełkowane nasiona od razu wsadzić do gleby na outdoor. Nasiona to automaty. Zastanawia mnie czy przeżyją taką akcję i czy wpłynie to bardzo na ich wzrost. Czy to jest konieczne jednak żeby zasadzic je indoor i potrzymać z tydzień żeby podrosły? Boje się że mogą niewyrosnąć. Może macie jakieś doświadczenie z takim pomysłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Maja 2023 @pfkpblo możesz wykiełkowane nasiona od razu wysadzić do gleby na outdoor tylko mają mniejsze szanse na przeżycie, lepiej jak by roślina była większa, wtedy większa szansa na przeżycie, trzeba zabezpieczyć taką roślinę przed ślimakami i innymi szkodnikami jak większa zwierzyna. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Maja 2023 @pfkpblo ja tak robiłem jak mówisz bo czasu nie mialem i wyszły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach