xOkoń 8 Napisano 16 Maja 2023 Witam forowiczów, chyba spieprzyłem po całości i chciałbym spytać o radę, mianowicie wykorzystałem drugi raz tę samą ziemię lecz płukałem ją kranówką która ma PH około 7.5 zapomniałem dodać domolitu :(, 80% ziemi starej na spodzie na górze jest ziemia która mi została ph około 6,5, roślinki mają już tydzień są to automaty, myślicie by próbować je jeszcze szybko przesadzać czy raczej próbować zregulować to PH? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 16 Maja 2023 (edytowane) @xOkoń wyregulować, z przesadzaniem automatów to różnie może być, im mniej stresu tym lepiej. Daj mu tego dolomitu bo to na out konieczność. Edytowane 16 Maja 2023 przez mirecki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xOkoń 8 Napisano 17 Maja 2023 Znaczy jest to indoor, dodać w takim razie domolit, czy próbować wyregulować to biobizz PH -? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 17 Maja 2023 @xOkoń ja bym do nowej ziemi dał tak żeby nie uszkodzić korzeni, bo ph to nie wiadomo czym mierzyłeś czy lipnym jakimś miernikiem, najlepiej dać nowej ziemi i jest pewność wtedy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xOkoń 8 Napisano 17 Maja 2023 @Andi No miernik jakiś za 6 dych ale pokazuje raczej dobrze, bo mam jakiś punkt odniesienia (woda w próbowkach z ph 4,0 6,86( @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach