Boogie 88 Napisano 30 Marca 2023 Witojcie! Skusiłem się na rozpoczęcie relacji, która mam nadzieję pomoże mi zebrać wszystko w całość oraz będę mógł liczyć na Wasze rady. 29.03. do ziemi trafiły: Automaty OGkush, AK47, SuperSkunk od PP oraz zdobyczne: AK47cbd + jedna ze szarej strefy. Namiot 60x60x160 Lampa MarsHydro TS600 Ziemia Terra Canna Pro Nawozy: Plargon Grow, Bloom, Calmag, PH-, Hesi Root i Power Zyme. Wiatraczek mieszający+2x od pc. Plany: Jak najmniej ingerować, poprzedni grow zaglądałem do namiotu co godzinę, ciągle coś ruszając i zmieniając. Tym razem chce pozwolić im żyć, a samemu skupić się głównie na odpowiednim podlewaniu bo z tym mam największy problem. Także codziennie męczyć was nie będę:) Oprócz tego lst, toping i scorg. Plany dodatkowe: Myślę czy nie wrzucić jeszcze 60days Grapefruit auto oraz drugiego SuperSkunka auto, bo mi zostały i zrobić je na outdoor, ale miejscówki na te chwilę brak, do maja musiałbym coś znaleźć. Wtedy część musiała by pójść w 6l doniczki. Myślę też czy jednej nie wrzucić eksperymentalnie w zwykłą ziemię z marketu, ale boje się robactwa. Po wykiełkowaniu trafią od razu do docelowych 22l, materiałowych doniczek. Wcześniej "wyhodowałem" 4 krzaki, pomimo, że poszły z dymem, to nie mogę uznać tego za udany grow (1x karzeł,1x zablokowana,1x wciornastki), więc postanowiłem spróbować jeszcze raz, już bardziej się przykładając. Dziękuję za dotychczasową pomoc oraz liczę na dalsze wsparcie! Pokój! 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 31 Marca 2023 @Boogie Witamy na pokładzie, powodzenia 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Marca 2023 5krzakow na 40x40 i jeszcze chcesz coś dorzucić? Mi sie wydaje ze 5 to i tak już sporo na taki Namiot, ja w 60x60 mam2 i ledwo się mieszcza😅 będziemy obserwować, powodzenia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 31 Marca 2023 Troche sporo jak namiot 40x40, jak upchasz w nim trzy doniczki 22L? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 31 Marca 2023 @cejerowski21 mój błąd, pisałem to od 2 w nocy 🙂 60x60x160. Powinnny wejść 4x22l. Zakładam też, że nie każda pójdzie jak trzeba, bo 2 sztuki są randomowe i nie zależy mi na nich więc je tylko dorzucam i jak tylko to bedzie możliwe wywalam na dwór. Ale to są luźne pomysły. @vego1989 moje dotychczasowe krzaki były dosyć małe, po drugie lst i scorg jakoś pomogą na tę przestrzeń 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Marca 2023 49 minut temu, Boogie napisał: @cejerowski21 mój błąd, pisałem to od 2 w nocy 🙂 60x60x160. Powinnny wejść 4x22l. Zakładam też, że nie każda pójdzie jak trzeba, bo 2 sztuki są randomowe i nie zależy mi na nich więc je tylko dorzucam i jak tylko to bedzie możliwe wywalam na dwór. Ale to są luźne pomysły. @vego1989 moje dotychczasowe krzaki były dosyć małe, po drugie lst i scorg jakoś pomogą na tę przestrzeń 🙂 Mam 2 w 60x60 tyle że nie automaty. Po przelaczeniu myślałem że mi Namiot rozjebie 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 31 Marca 2023 @vego1989 na prawdę, mogę mieć taki problem 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) @Boogie a po co automaty do 22 l doniczek MAX 10l jedna weź to przesadź puli czas bo automaty nie lubią przesadzania na takim etapie się pozbiera Edytowane 31 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 31 Marca 2023 @hubert2020 a dlaczego nie? Chce wypełnić całą powierzchnie boxa, żeby kot nie miał miejsca na swoje wycieczki:) *Mogę prosić o edytowanie pierwszego posta? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 31 Marca 2023 @Boogie co chcesz edytować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 31 Marca 2023 @Tester rozmiary boxa zle wpisałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 31 Marca 2023 @Boogie zmieniłem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 31 Marca 2023 @Boogie ja rozumiem ale szkoda ziemi i nawozów i miejsca jak na taka donice takie to potrzebują sezonowe rośliny i to jeszcze jak masz weg z prawie 3 miesiące a Ty 30 dni i się automatycznie przełącza na Kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Marca 2023 @hubert2020 ja leciałem automaty w 25 litrach 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 31 Marca 2023 @Mr.Green ale mi chodzi bardziej o jego powierzchnie bo jest mała jak na takie donice 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 31 Marca 2023 Do takiego namiotu to Max 11l i 4 sztuki 😄 będziesz miał taki busz ze nie wiem jak ty to ogarniesz 🙈 ja jak robiłem w 50x50 4 szt 9l lub 11l był box na maksa wypchany i nie wszystko doświetlone tak jak chciałem 😁 było to tez automaty 😄 Jestem ciekawy na rozwój sytuacji 😁 jak cos to pomożemy dobra rada 🍀🍀 powodzenia 🐻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 31 Marca 2023 Mówicie? Ok przemyślę to, bo i tak czekam aż wykiełkują, aczkolwiek myślałem, że 4 doniczki 30cm ładnie wypełnią powierzchnie 60x60. Zrewiduję swoje plany jak bede rozsypywał ziemie, w końcu po to założyłem fotorelację, żebyście moje pomysły ściągali na ziemie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 31 Marca 2023 @Boogie pemtaj nie doniczka a roślina ma zapełnić boxa 😁 11l donica i 35-40 Max dni Wega przy 4 roślinach box będzie pękał w szwach 🙈🍀 Zależy co chcesz osiągnąć jaki trening jakie warunki 😜 jak nie zapewnisz im jakiś stabilnych warunków to i weg 50 dni będzie mało 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) Zrobie mały uptejt. (bo w pierszym poście zamiast do wody, napisałem do ziemi) Przemyślałem sugestie, do tego przypadkowe pestki sie wolno zbierały, zrobiłem 3 doniczki i kawałek miejsca 04.04 - trafiły do ziemi. Podsypane lekko mikoryzą. Dziś mija 4 dzień od wyjścia z ziemi.. Wyścig trwa, jedna wyższa, druga niższa, a trzecia o dziwo pośrednia 😄 Podlewam, a raczej nawilżam, troche więcej leje po bokach doniczki, światło na 60cm, jak zaleca producent, bo natężenia nie zmienię. 3 dni trzymałem pod szklarenkami, żeby miały jak w amazonii, ale już je uwolniłem, niech się pną 🙂 Temperatura mogłaby być wyższa, zwłaszcza jak mają noc, bo spada do 17 ale ciężko mi spełnić ten warunek. Światło 18/6 Póki co bez pytań, chyba wszystko zgodnie z planem🙂 #ogkush #superskunk #ak47 #klimacik Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez Boogie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 14 Kwietnia 2023 I jak tam roślinki się rozwijają ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach