Scoobi 39 Napisano 29 Marca 2023 Co jest waszym zdaniem lepsze Wilma czy DWC? Aktualnie mam DWC 4 szt na 1.44m2,ale widziałem np wilme,która na tej powierzchni pozwala uprawiać nawet 8 szt,nie jest to trochę za dużo? @doominikmoze się wypowiesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 29 Marca 2023 warto też wspomnieć @Truman bo coś czai w tym temacie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 30 Marca 2023 Jeśli miałbym wybierać między Wilma a DWC, to stanowczo bym wybrał wilme. Jeśli miał bym wybierać między Wilma a RDWC to wybieram RDWC. Ja mam 16 szt. W namiocie 120x120 i jest tłok spory. Zerknij sobie Mam swojej produkcji system RDWC, ilość wiader w środku, jedno wiadro kontrolne na zewnątrz, połączone są odpływami. Na górze nawadnianie w postaci dripperow, ringów co już tam sobie wymarzysz. @Scoobi @Kibic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 30 Marca 2023 @Scoobi to wszystko zależy, jakie mamy podejście do uprawy. Dwc jest generalnie najlepsze jeśli chodzi o możliwości, ale tez może być upierdliwe, więcej pracujących elementów itd. Ja lecę w wilmach, bo moim założeniem była prostota-mogę zalać je na tydzień i jechać do rodziny i wszystko działa. co do ilości roślin, to już indywidualny setup, bo ja miałem 8-10 w 120/240, a teraz lecę krótszy weg i podzieliłem flo na dwie uprawy i mam 16-20 roślin w takim namiocie. Więcej pracy, niektóre odmiany rosną a duże o trzeba sporo wycinać, ale waga na koniec jest lepsza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 31 Marca 2023 16 szt z dwu tygodniowym wegiem będzie dobrze? Wagowo duża różnica,30/40g z jednej się wyciągnie? @doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 31 Marca 2023 @Scoobi Wszystko zależy od genów i od growera. Ja weguje po 40 dni i jest optymalnie, więc wiesz. Najważniejszym czynnikiem jest światło, cała resztę dostosować trzeba pod nie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 31 Marca 2023 @Truman 40dni tyle roślin w tak małym namiocie? Przecież to kolosy urosną i mało miejsca będzie 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2023 @Scoobi nigdy nie robiłem tak krótkiego weg. Nie każda odmiana tak szybko wejdzie na flo. Celuj bardziej w indike, podobno te łatwiej wchodzą na flo. Ja bym wolał dać im z tydzień więcej i jestem pewny, że miałbyś większy plon wtedy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 1 Kwietnia 2023 @Scoobi @doominik Wilma to nie są wiadra i inaczej tu następuje wzrost, przede wszystkim medium jest keramzyt a nie woda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Września 2023 @Truman w jednym i drugim wszystkie mierały roślina dostaje z wody, a cała reszta jest po to, żeby tą wodę jak najskuteczniej tym krzakom dostaczyć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach