xOkoń 8 Napisano 20 Marca 2023 (edytowane) Witam forowiczów, ostatnio w spływającej wodzie poziom PPM utrzymuje się w okolicach 2000-2500PPM i za bardzo nie wiem co uczynić w tej końcowej fazie kwitnienia (7 tydzień odmiany hybrydy na 10tyg). Staram się nie wchodzić poza 1100 PPM przy podlewaniu. Czy zakupić jakiś środek czyszczący do oczyszczenia korzeni roślin? Czy zacząć lać samą wodę, by ciut to wypłukać? Edytowane 20 Marca 2023 przez xOkoń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Marca 2023 @xOkoń zacznij od samej wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xOkoń 8 Napisano 20 Marca 2023 Podlałem je 3 godziny temu, to lać w takim razie teraz jeszcze wodę by trochę to wypłukać, czy poczekać do następnego podlewania? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Marca 2023 @xOkoń żebyś jej nie utopił. Zakładam, że uprawiasz w ziemi. Problem z ziemią jest taki, że w sumie, to nie wiesz czym są te wypłukane cząstki. Roślina wygląda dobrze? jakich nawozów używasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xOkoń 8 Napisano 20 Marca 2023 Biobizz topmax, biobloom, cal-mag, biogrow, Canna PK 13/14 Jedna nie wygląda ciekawie, dlatego zacząłem ją płukać 4 litry już przelałem a PPM nadal to samo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach