Bob drzewny 809 Napisano 31 Marca 2023 Pilnuj żeby nic nie przysłaniało tych młodych szczytów. I obetnij tego liścia żółtego co jest najbliżej ziemi, ale nie obrywaj, bo wtedy możesz "obrać" łodygę jak banana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 31 Marca 2023 @Bob drzewny ok . a jak nawozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 31 Marca 2023 @Kubax1230 co do nawozów dobrze jakbyś kupił calmag, bez tego może być ciężko. Na kwitnienie przyda też się albo canna pk 13/14 albo biobizz topmax i biobizz bloom, ja osobiście bralbym to drugie, bo organiczne nawozy są o wiele bezpieczniejsze dla początkujących i wybaczają dużo błędów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 1 Kwietnia 2023 to przed kwitnienie czy nowe liście? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 1 Kwietnia 2023 @Kubax1230 hmmm za niedługo może się rozpocząć, tak mi się wydaje, ale to już ktoś inny by musiał się wypowiedzieć, bo ja jeszcze nie wchodziłem aż tak w tematy kwitnienia auto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Kwietnia 2023 Coś tam się zaczyna 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 1 Kwietnia 2023 ok dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 2 Kwietnia 2023 dzień 34 nowe liście są ładne ale stare to tak sobie wyglądają czekam już na kwitnienie bo 4 tygodnie mineły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 2 Kwietnia 2023 @Kubax1230 lampe przestaw już na 12/12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 2 Kwietnia 2023 @hubert2020 to auto jest @hubert2020 też trzeba przystawiać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Kwietnia 2023 @Kubax1230 nie. Nic nie przestawiaj. Automat sam kwitnie. Stąd jego nazwa 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 2 Kwietnia 2023 @Mr.Green no właśnie nie chciałem przestawiać. A jak roślina wygląda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Kwietnia 2023 @Kubax1230 Dobrze wygląda. Zdrowa i brak jakiś niedoborów. Teraz najwięcej urośnie na początku FLO 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 2 Kwietnia 2023 @Mr.Green ok to czekam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 2 Kwietnia 2023 @Mr.Green szkoda lampy i prądu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Kwietnia 2023 @hubert2020 na co szkoda lampy..? I prądu 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 2 Kwietnia 2023 @Mr.Green bo każda godzina użytkowania wykańcza ja 😀😀 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M140i 68 Napisano 2 Kwietnia 2023 Ja tam kibicuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Kwietnia 2023 @hubert2020 moja lampa ma 10% ubytku mocy po około 100 000 godzin świecenie.. policz sobie 😄 Automat przy 12 h świecenia da słabszy plon. Przy automacie nie zmienia się godzin naświetlenie.. to wręcz upośledza możliwości uzyskania zadowalającego plonu. Więc "oszczędzając" lampę uposledzasz uprawę.. więc nie wiem co to ma mieć za sens 😛 Jak komuś szkoda lampy.. to po co uprawia 😄 a tym bardziej automaty gdzie się świeci minimum 18h To trochę tak jakbyś kupił nowe buty i w nich nie chodził bo każdy krok w butach je niszczy 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 3 Kwietnia 2023 @hubert2020 mam tyle tych świetlówek że mogę co uprawę zmieniać a prąd przy nich to 40 zł miesięcznie więc też nie za dużo @M140i dzięki @Mr.Green kurde przeciąga się to FLO mam jeszcze 23w cfl 3300k dodać ją ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach