P3p3 3 Napisano 1 Marca 2023 Siema, czy taka niska temperatura może negatywnie wpłynąć na panienki w fazie kwitnienia? Jeżeli tak to co mogę zrobić by podniesc temperature o te 5 stopni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Marca 2023 @P3p3 Nic jej nie będzie 20 stopni w nocy to prawidłowa temperatura, w przypadku niektórych odmian trzeba specjalnie zejść z temperaturą na kwitnieniu na przedział 19-21 C, bo inaczej nie wejdą w purpurę, tak jest np. w przypadku odmiany Purple Haze. . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P3p3 3 Napisano 1 Marca 2023 @Zielone krainy Nie nie, 20stopni ale przy włączonej lampie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) @P3p3 Ile jest bez ? Jak 15 C , to wiadomo, że powinieneś podnieść temperaturę. Do podbicia temperatury nocą możesz kupić kabel grzewczy, jakiś minimum 100 W. Edytowane 1 Marca 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P3p3 3 Napisano 2 Marca 2023 @Zielone krainy A co myślisz o grzałkach do terrariów w formie żarówki? https://www.plantica.pl/akwarystyka-slodkowodna/temperatura/grzalki-wewnetrzne/do-25w/grzalka-atman-at280-200w-1.html?cd=19679699517&ad=&kd=&gclid=CjwKCAiAr4GgBhBFEiwAgwORrZ98wNH5Zivmgry2XjDit1SkgWFs5JYxlhRvyZArhbT26DiR2ju5OxoCwDUQAvD_BwE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 2 Marca 2023 (edytowane) @P3p3 kup kabel grzewczy 100w 8.5 m do tego płytę sklejek i folie w aptece taka jaka maja karetki do ogrzania ludzi ja mam płytę 120 na 50 cm obita ta folia co napisałem wyżej strona srebrna i na całej płycie gwoździkami mam kabel rozprowadzony i robi robotę a i jeszcze termostat ktory będzie kontrolował Edytowane 2 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P3p3 3 Napisano 2 Marca 2023 @hubert2020 Problem w tym, że jest to bardzo mały boxik bo 40x40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Marca 2023 @P3p3 NIe stosowałem, ale żarówka 25 W nie wiele da , jak chodzi o podwyższenie temperatury w namiocie, może ci 2 stopnie podniesie w górę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach