nebularider 12 Napisano 28 Lutego 2023 Roślina ma dzisiaj dzień 31 od gleby i jak na pierwszy raz wygląda moim zdaniem całkiem przyzwoicie, co myślicie o jej kondycji? Jedynie myślę czy nie jest trochę za mała i jeśli tak to czego mogła dostać za mało na vegu? Producent podaje, że ta odmiana rośnie do 60-100cm ja lekko nieudolnie trenowałem ją LST i dalej podtrzymuje kilka łodyg żeby poszły na prawą stronę doniczki, swoją drogą 8L. Do trzeciego tygodnia rosła beż żadnych odżywek przez ostatni czas lałem ją Calmag oraz Terra Vega, dziś dostała po raz pierwszy odżywki na kwitnienie nie wiem czy nie to już czas ale podlałem BioCanna Bio Flores + BioBloom od Biobizz. Kilka zdjęć załączam i liczę na jakieś wskazówki. Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Lutego 2023 Witamy Dobrze wyglada. Już kwitnie to jej też nie męcz za bardzo. Niech sobie rośnie Daj więcej info Jaka ziemia, box, lampa.. Będzie coś więcej wiadomo 🙂 powodzonka 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nebularider 12 Napisano 28 Lutego 2023 Ziemia CannaTerra Professional, Herbgarden 50 - namiot do uprawy 50x50x140cm, Żarówka CFL 125W E40 Elektrox dual 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Lutego 2023 Możesz dawać już lekkie dawki nawozów. Przy bio nie ma jakiegoś stresu w temacie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nebularider 12 Napisano 5 Marca 2023 Dzień 36 w glebie. Leje już biobloom + CALMAG + TERRA VEGA od jakiegoś tygodnia i naprawdę roślina zaczęła puszczać więcej szczytów oraz nabrały one masy i dorastają już powoli wielkością do głównej łodygi. Mogę łączyć BioBloom od Bibizz z BIO VEGA FLORES? Sweet Gelato prezentuje się następująco. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nebularider 12 Napisano 9 Marca 2023 Dzień 40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nebularider 12 Napisano 21 Marca 2023 Dzień 52 dzisiaj leci i wygląda to tak jak poniżej. Za kilka dni przestane lać nawozy bo myślę że do 70 dnia powinno już być po sprawie. Bardzo mnie interesuje ile z tego może być plonu bo póki co pąki nie są jakieś spuchnięte co mogę zrobić żeby jeszcze zdążyła się trochę podkręcić? staram się podtrzymywać wysoką wilgotność na poziomie min 60% a głównie 70/75% leje co dwa dni około litr ale chyba teraz zacznę juz co 3 dzień bo zauważyłem że jak odpocznie od wody i nawozów to bardziej się rozwijają szczyty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) Na kwitnieniu pod tą lampką może mieć za mało światła, przez co topy nie będą puchnąć tak jak mogłyby. Liście wydają się mega zdrowe Edytowane 21 Marca 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 Za wilgotno. Na takim stadium FLO powinno być koło 50% a przy końcówce najlepiej koko 40% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nebularider 12 Napisano 21 Marca 2023 @Bob drzewny lampy już teraz nie zmienię ale w przyszłości planuje przesiadkę na Spider farmer SF1000 100W LED, mam nadzieje że pod tą lampą którą mam obecnie jakiś plon w miarę będzie przecież ludzie w nawet na forum w gorszych warunkach potrafią coś wyciągnąć 29 minut temu, Mr.Green napisał: Za wilgotno. Na takim stadium FLO powinno być koło 50% a przy końcówce najlepiej koko 40% no to zbijam do 50% około w sumie bez problemu mogę taką wilgotność utrzymać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 Tak będzie lepiej i bezpieczniej 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nebularider 12 Napisano 21 Marca 2023 Co do tych niższych/krótszych szczytów one powinny się wyrównać w miarę czy coś bo te topki na nich takie marne i nie wiem czy one się zdążą trochę podbudować. bo główny szczyt wygląda jak na moje oko solidnie ale reszta tych niższych? to normalne czy coś można na to zaradzić jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Marca 2023 @nebularider łodygi teraz już się nie wyciągną za bardzo, więc topki niższe dostają o wiele mniej światła niż te wyższe, nawet w zasadzie 2 razy mniej. Do tego trzeba było LST, żeby wszystkie były mniej więcej na jednym poziomie, bo wiadomo jeden szczyt słaby, drugiemu obetniesz tyle i tyle liści, trzeci zaś jest w miejscu w którym jest najmniejsze natężenie światła, czwarty jest zasłonięty innym i tak dalej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach