Skocz do zawartości
Katastrofedens

Sezony 1m2 Lumatek ATTIS 300w PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne w sumie że słyszysz ten hałas, ale jak od strony filtra to tam trzeba szukać problemu, jak rura jest solidnie wygłuszona i na pewno nie ma lewego powietrza, to coś musi być nie halo z filtrem. Wrzuć może dla testu na fulla wentyla i może usłyszysz jakiś świst z określonego miejsca na filtrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bob drzewny właśnie nie ma żadnego świstu po całej długości i filtr raczej jest ok

dawałem już go na fula to jak by samolot startował  od strony filtra jak by miało go do środka wciągnąć 🙂 to słychać jak wentylator   wytwarza podciśnienie i po prostu zasysa to powietrze 🙂  No nic zamówiłem jeszcze jeden tłumik będę kombinował w święta 😂 ale jak ja upcham  te kolejne 60cm i kawałek rury do filtra bo po prostej   już mi się nie zmieści 😆 to ja jeszcze pomysłu do końca nie mam 🙂  ale damy radę 😁 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy 8 dzień indukcji idą w górę brak włosków 😜🍀 podlane 1l wody i PK 5-8 

Żałuje  ze nie  dałem  tych w 6 l na 4 szczyty 🙈 

a teraz coś do hałasu Z którym się borykałem. Jak na zdjęciach można zauważyć został dodany tłumik 60 cm. Jeden 40 cm znajduje się przed filtrem a drugi 60 cm za. Te przewody izolowane które były miały za mało izolacji w sobie dorzuciłem trochę własnej upchałem ile się udało. Gdzieniegdzie została dołożona mata wygłuszające w przewodzie wentylacyjnym są na naprawdę mocno nabite i spełniają teraz moje oczekiwania. Nie było łatwo tego tam upchać wszystko jest na Styk ale ważne że wentylator chodzi na 80% i praktycznie go nie słychać, brak wibracji i teraz Najgłośniejszy jest wentylator mieszający  ale tego chyba nie idzie już ściszyć 😅 

ktoś pytał czy idzie sobie z tym poradzić pewnie ze idzie  jak ze wszystkim tylko trzeba trochę pokombinować.🍾🍀😎

9418F757-CF20-4A90-865A-61CDC36C89A7.jpeg

814D6521-2E56-43DC-B0A8-4FF81B9DA31B.jpeg

9E9EB962-265C-459B-BBE6-A748B5BC6176.jpeg

D2CAC788-C56B-4F42-97BA-F1BE75563F79.jpeg

2531BFF4-E21F-473C-A8E8-1CF6413A2811.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy dzisiaj 10 dzień flo

panie  dostały fryzjera na dole było gęsto wilgotność duża teraz powinno być ok 🙂 

Podlane dzisiaj ostatnio oprysk z boom boom spray 🙂 

wlecial jeszcze mały wentylator 5 w na dole by coś tam mieszał 😅 jak topy będą ciezkie to będą się kładły muszę coś pokombinować na podparcie 🙂 

pija 1l wody na 2 Max 3 dni 🙂 

teraz podlewamy, czekamy na koniec 🍀🍀

IMG_3932.jpeg

IMG_3931.jpeg

IMG_3930.jpeg

IMG_3929.jpeg

IMG_3928.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jedyny problem jaki widzę, to że właśnie przy tych rogach te wariaty porosły tak wysoko. Przez to będą dostawać coraz mniej światła i coraz bardziej się wydłużać i odginać do środka w stronę lampy. Oby Ci się przez to nie przewaliły:classic_biggrin: Chyba że to taka perspektywa zdjęcia i tak naprawdę ten lumatek ma zewnętrze diody praktycznie przy ściankach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bob drzewny Nic takiego sie Nie stanie 

one  są specjalnie tak ustawione by lampa ich nie przypaliła  🙄  wyższe na boki 🤷‍♂️ i tak niedługo daje  lampe na 100%  będzie idealnie doświetlać nawet boki.

Narazie nie zauważyłem żadnych odchyleń od normy topy rosną ładnie  prosto  🍀

Edytowane przez Katastrofedens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Katastrofedens w sumie racja, wystarczy je zmusić żeby siedziały blisko rogu, to choćby chciały nie będą się kierować ku środkowi i będą zmuszone do mniejszej ilości światła, taki mini trening jak w LST, ale tu bardziej na logikę growera to wziąłeś a nie oklepany schemat :classic_biggrin:

Edytowane przez Bob drzewny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dzień 16 wchodzimy w 3 tydzień 

panie już ładnie się  zaczynaja obsypywać lukrem rosną  dostają już herbatkę PK od Bio tabsa na przemian z Bio pk 5-8 i co każde podlanie wlatuje cal mag od 0.5-1ml zależy  jak leży 😅 leje im 1l wody co 2-3dni nie równo piją 🙂 

jedna Biscotti Mintz co jest na samym środku  pod lampa wykazuje minimalnie niedobory Fosforu 🤷‍♂️ zastanawia mnie czy to nie przez światło  zbyt duża ilość?  wychodzi na to ze zaczęła jeść jak szalona 😅  te większe co są po bokach wydawało by się ze to one będą potrzebowały więcej jedzonka a tu niespodzianka 🙄 zacznę im zwieszać dawkę pk zobaczymy jak zareagują bo one zaczną dopiero jeść 😅

IMG_3981.jpeg

IMG_3980.jpeg

IMG_3979.jpeg

IMG_3978.jpeg

IMG_3977.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 24

Czas na mały up 😅

Panie jedzą jak szalone na niektórych wyskoczyły małe niedobory może będzie widać na zdjęciach 🙂 nie ma co się dziwić puchną pełno nowych białych wlochow, szronia się  tez już ładnie   😅 a to dopiero prawie połowa kwitnienia 😁 mam nadzieje ze uda mi się zaspokoić ich zapotrzebowanie 🙂 

IMG_4029.jpeg

IMG_4028.jpeg

IMG_4026.jpeg

IMG_4025.jpeg

IMG_4023.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi