gibon 2 Napisano 8 Sierpnia 2019 Zauważyłem w topach nasionka było ich trzy sztuki jak to możliwe że w żeńskiej roślinie miałem nasiona? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 8 Sierpnia 2019 Normalna sprawa, często roślinki mogą lekko hermić czyli gdzieś wyrośnie jakiś męski kwiatek który zapyli topka i masz nasiona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szybki 11 Napisano 8 Sierpnia 2019 dużo osób po wysuszeniu topów znajduje nasiona w topach to normalne zjawisko parę nasion nie zaszkodzi roślinie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibon 2 Napisano 8 Sierpnia 2019 a z takich nasion wyrastają wartościowe rośliny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 8 Sierpnia 2019 @gibon mój ziomek sadził dwie roślinki z takich nasion i jeden mu mutant jakiś wyszedł który zdechł po czasie a druga ładna żeńska roślinka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 10 Września 2020 podobno mają tendencje do hermienia, ale nie zawsze. do tego są już chyba feminizowane, bo żeńska się sama do siebie zapyliła. ale jeżeli inny herm zapylił roślinką (inna odmiana) to już ruletka. ale i tak bym gdzies posadził. mam takie mniej bezpieczne spoty, ale z dobrą ziemią (ludzie tam po ziemię przyjeżdżali), więc mało roboty, darmowe pestki i w razie czegoś mniejsza strata. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach