Andi 428 Napisano 1 Lutego 2023 (edytowane) Jedzenie marihuany na surowo Jedzenie marihuany nie jest zbytnio dobrym pomysłem. Oczywiście można zjeść marihuanę jednak jest ona niezbyt smaczna i jedzenie marihuany na surowo jest mało ekonomiczne dlatego, że musiał byś jej zjeść bardzo dużo aby otrzymać efekt psychoaktywny. Jedzenie marihuany na surowo to słaby pomysł. Nie otrzymasz psychoaktywnego efektu takiego jak np. z palenia marihuany. Marihuana posiada wiele kannabinoidów w tym najpopularniejszy THC oraz m.in. THCA (tetrahydrocannabinolic) który pod wpływem wysokiej temperatury przekształca się w THC np. podczas palenia lub pieczenia. Z powodu braku wysokiej temperatury podczas jedzenia marihuany na surowo THC przeleci przez układ trawienny i zostanie niespożytkowane. Jednak zapewne słyszałeś o ciasteczkach z marihuaną. Takie ciasteczka są jak najbardziej "klepiące" a dlatego, że marihuana w takich ciastkach została podgrzana. Dzięki podgrzaniu marihuany THCA zostaje przekształcone na THC i wtedy spożywanie marihuany będzie jak najbardziej psychoaktywne. A więc jedzenie marihuany na surowo nie jest dobrym pomysłem, jednak odpowiednio przygotowana może być świetnym dodatkiem psychoaktywnym do różnych potraw czy wypieków. Edytowane 1 Lutego 2023 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Lutego 2023 @Andi Jedzenie na surowo marihuany może mieć jedynie sens taki, aby zrobić srakę zieloną, ale na forum na ten temat są zawarte informacje, by zioło po spożyciu miało psychoaktywne właściwości potrzebna jest dekarboksylacja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 2 Lutego 2023 @Zielone krainy zjadł byś pizze z ziołem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 2 Lutego 2023 ja tam lubie napar sobie zrobic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Lutego 2023 @Andi Jadłem ciastka, pizzę też bym zjadł, jakby miała w sobie zioło po dekarboksylacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach