Przedzior 239 Napisano 29 Grudnia 2022 Witam zmagam się z pewnym problemem, jak na moje wygląda na przenawożenie/blokada. Namiot 60x60, wyciąg, mieszak ustawione odpowiednio. Lampa MH 600 plus dwie żarówki od zeed... Problem zaczął się gdy zaczełem stosować nawozy (gratisy) na kwitnienie od hy-pro (jakieś holenderskie diabelstwo), głównie stosowałem AN, nie miałem aż takich problemów. Podlewam tak jak wcześniej na wagę donic, czasem też używam miernika. Więc podlewanie to nie problem... Temperatura max w dzień to 26 i wilgotność waha się 50% Teraz zasnawiam się żeby lac sam calmag z revive. Aby odżyły... Chyba że macie lepsze pomysły 🙂 A i zapomniałem jest to 9 tydzień od wyjścia z ziemi 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Grudnia 2022 @Przedzior azotu mało, ph mogło się też obniżyć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 29 Grudnia 2022 Czyli jednak za mało składników? Ph jest regulowane przez 3pack od AN 🤔 więc nie powinno być problemów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Grudnia 2022 @Przedzior jak ph skopane to zablokowało pobieranie składników 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 29 Grudnia 2022 @Przedzior Szym napisał już wszystko, sprawdź ph, a jeśli jest poprawne to dołóż nawozu z azotem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 30 Grudnia 2022 @Szym o ile ph musi wyjść poza skalę, żeby zablokowało roślinę do pobierania składników z gleby? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Grudnia 2022 @Boogie w glebie powyżej 7 i niżej niż 5.8 już się robią problemy. 6-7 jest najbardziej odpowiednie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach