P3p3 3 Napisano 19 Grudnia 2022 Siemanko Wszystkim, równe 6 dni temu z braku wystarczajacej ilosci ziemi posadziłem automata w 3 litrowej doniczce, pytanie jest następujące, czy czekać aż korzenie rozwiną w niej swój potencjał czy przesadzac jak najszybciej to możliwe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 19 Grudnia 2022 @P3p3 jak wolisz, tylko jak korzenie nie będą miały miejsca to odbije się to na wzroście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Grudnia 2022 @P3p3 Automatów się nie przesadza, jak automat wypełni ci mniejszą doniczkę systemem korzeniowym, to się automatycznie blokuje i masz karła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P3p3 3 Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Tak właśnie czytałem, że sie nie przesadza ale sytuacja mnie do tego zmusiła bo inaczej nasionko byłoby do wyrzucenia, przesadze jak najszybciej i zobaczę co to dalej będzie Edytowane 19 Grudnia 2022 przez P3p3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 20 Grudnia 2022 @P3p3 ja jak przesadzałem to po ok 1,5-2 tygodniach i zawsze sukces był 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach