Gość Napisano 31 Grudnia 2022 @Kartek czyli nakryć z otwartym korkiem do góry? Czy spod butelki bez otworów? W dniu 16/12/2022 o 17:17, Udyr napisał: @vego1989 nie mieszaj fotozależnych i automatów. Trzymaj się jednego typu. A że tak zapytam, czego nie można wysadzić jednych i drugich?gdy automat wchodziłby w kwitnienie, wtedy tamte można również przestawić na kwitnienie...chyba że źle reagują na siebie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 31 Grudnia 2022 Fotoperiod będzie wymagał przełączenia światła na 12/12 żeby kwitnąć, trzymając automat pod 12/12 tracisz jego i tak rozwodniony już genami ruderalis potencjał, aby wycisnąć coś z automata wartościowego musisz mu dać minimalnie 16h światła najlepiej to 18h są ludzie co trzymają 20 a nawet 24 bez nocy. @vego1989 natomiast roślina fotoperiodyczna jak nie dasz jej dłuższej nocy to nie przestawi się na kwitnienie, i nic z tego nie będzie butelka ci tłumi światło trochę, oczywiście żę nie stroną z korkiem, co by tłumiło jeszcze bardziej, ja na przykład u siebie używam szklanych misek z przeźroczystego szkła. przykład zastosowania ^^^ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Grudnia 2022 @Kartek Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. a co z powietrzem w takim słoju? u mnie wilgoc oscyluje w granicach 50-60max, mlode wyszly 3dni temu-pytanie czy robic im taki "inkubator". Temp 24-25⁰ dzien/noc 19-20 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 31 Grudnia 2022 jeśli masz takie wartości jak napisałeś powyżej to raczej nie ma konieczności, bardzo dobre parametry, kombinujemy gdy nie mamy nawilżacza a wilgotność nam spada poniżej 50% jak masz faktycznie 60% i 25C to roślinki się odwdzięczą, dla malucha idealnie @vego1989 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Grudnia 2022 @Kartek Dzięki za odpowiedź. Uspokoiłeś mnie, mam dwie sztuki, zastanawiam sie jeszcze co z nimi robic dalej. Myslalem zastosowac toping z lst a na końcu przekaladac na siatce sczyty co wyjdą... na indor zawsze stosowałem toping, a in to pierwszy strzał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach