kora03 0 Napisano 19 Listopada 2022 (edytowane) Siemka, jestem początkujący, a chciałbym skompletować pierwszego growboxa. Czy zestaw, który dobrałem jest w miarę sensowny i w pełni kompletny? Z góry dzięki za pomoc. Zestaw: Mammoth Pro+ 80 - 80x80x180cm Lampa HPS 250W Lumatek DUAL Odbłyśnik Stucco 50x40cm Zasilacz magnetyczny ETI 250W Przewód zasilający trójżyłowy z wtyczką 2m Przewód przyłączeniowy 3G, długość 4m Wentylator kanałowy TT100 - 187m3/h VENTS, jedno biegowy Filtr węglowy Mastercarbo 260m3/h - fi100mm Przewód wentylacyjny izolowany fi102mm (x2) Opaska zaciskowa 60-165mm (x3) Wieszaki Master-Fix 2x34kg Analogowy programator czasowy wentylator mieszający Łącznie wychodzi ok. 1380zł Edytowane 19 Listopada 2022 przez kora03 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Listopada 2022 @kora03 programator wywal do kosza i kup cyfrowy, sprawi mniej problemów. Donice do tego dorzuć i ewentualnie jeśli będzie potrzeba to nawilżacz powietrza (to zalezy jakie warunki będą w boxie). Gdzie on będzie? Bo nw czy ten hps nie zrobi tam sauny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kora03 0 Napisano 19 Listopada 2022 @mirecki Temperatura poza boxem będzie przeważnie w granicach 20-23 stopni i też właśnie nad tym myślałem, że może być za gorąco w środku, ale nie wiem w sumie co mogę zmienić. Mocniejszy wentylator, czy może inny rodzaj oświetlenia. Leda raczej nie chce, bo mocniejsze lampy są zdecydowanie już droższe, a w moim zasięgu byłby jedynie panel 100W, myślałem też nad cfl 300w, ale też raczej nie dałoby rady, co nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asdwernin 0 Napisano 19 Listopada 2022 @kora03 no w sumie jak led 100w to na 60x60 max raczej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Listopada 2022 @kora03 HPS to właściwe rozwiązanie, by celować w panel led na tą powierzchnie to minimum 1 tys. zł. Teraz będzie ok, gorzej w lecie, wtedy będziesz na hps musiała kupić system chłodzący. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach