Uzytkownik456 0 Napisano 13 Października 2022 Witam, czy mogę wstawić te lampy razem białe zimne i lamp na kwitnienie, jeśli tak to jaka odległość od roślin w różnych fazach ( automaty) Czy też lepiej najpierw same na kwitnienie. Wybrałem ledy zimne 3000 k Bo są chyba lepsze od ciepłych no i bd zdejmował oprawkę. Lumeny mam już wyliczone, btw, czy może być więcej lumenów np o 5000? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 13 Października 2022 5 godzin temu, Uzytkownik456 napisał: Witam, czy mogę wstawić te lampy razem białe zimne i lamp na kwitnienie, jeśli tak to jaka odległość od roślin w różnych fazach ( automaty) możesz, świetlówki takie to nisko nad rośliną 5 godzin temu, Uzytkownik456 napisał: Lumeny mam już wyliczone, btw, czy może być więcej lumenów np o 5000? może być ale ogólnie lipne lampki, jakiego masz boksa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uzytkownik456 0 Napisano 13 Października 2022 3 minuty temu, Wiesiu napisał: możesz, świetlówki takie to nisko nad rośliną może być ale ogólnie lipne lampki, jakiego masz boksa? 64 x 29 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Października 2022 Te różowe to bezsens. Te luminova są w ciepłej barwie, 5000k + to zimna 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uzytkownik456 0 Napisano 13 Października 2022 Światło czerwone i niebieskie na wzrost, czemu bezsens? I czemu ciepła barwa skoro lepsza zimna i z tego co czytałem to lepiej nie przekraczać 3000 k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Października 2022 @Uzytkownik456 55lm/w to jest niska wydajność jeśli chodzi o LED. Zwykle E27 w barwie ~3000k mają 100+lm/w. Czujesz różnice ? 2700-3500k to barwy ciepłe dobre na kwitnienie. Powyżej 4000k to już barwy dobre na wzrost wegetatywny. Odpuść różowe zrób ze zwykłych lampek 3000k żyrandoled, lepiej to wyjdzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uzytkownik456 0 Napisano 13 Października 2022 Wiem właśnie czytalem. Zrobię kilka 3k cieple i kilka 5 k zimne zmniejszając i zwiększając dana w zależności od fazy. A czy mogę pomalować niektore np na niebiesko, ? I jeśli mam zapotrzebowanie na 0.19 m 2 9500 lm to co się stanie jak zrobię np 15 lub 18 k lm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Października 2022 W jakim celu chcesz cokolwiek malować. Nie widzę sensu. Za dużo światła to wyjdą karły, dużo stresu dla rośliny. Nic nie polepszysz takim sposobem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach