WBB 2,119 Napisano 7 Października 2022 (edytowane) Witam! Czy tam bezpiecznie mogę włożyć łapy po odłączeniu od zasilania? Czy nie jepnie mnie coś z jakiegoś kondensatora? 🙂 Muszę przeczyścić konektory przy przełączniku bo mi tam skwierczy podczas załączania. Edytowane 7 Października 2022 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 7 Października 2022 @WBB no jak zasilacz odłączysz to tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Października 2022 2 minuty temu, Tester napisał: @WBB no jak zasilacz odłączysz to tak Niby tak.... ale ten "walec" na górze mnie trochę niepokoi czy to nie jakiś kondensator co się naładuje i pierdzielnie nawet po odłączeniu 🙂 Postaram się to poodłączać w miarę możliwości bez dotykania gołych przewodów i psiknę czymś do czyszczenia styków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 7 Października 2022 @WBB bardziej właśnie tego kondensatora bym się bał niż samego transformatora czy prądu sieciowego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Października 2022 Rozładuj kondensator po odpięciu od gniazdka zewrzyj styki, poleci iskra jak był naładowany to się rozładuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Października 2022 (edytowane) Udało się ostrożnie porozlaczac, popsikać preparatami i chyba problem rozwiązany 🙂 Czy jest sens wpakowania tu 6 sztuk? Słabo kiełkowanie szło i teraz się okazuje, że może być aż 6 sztuk do obrobienia 🙂 Box malutki 60x40x80, doświadczenie w treningu roślin na razie brak... Edytowane 9 Października 2022 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Października 2022 @WBB daj na początek 4. Jak się oswoisz z roślinami to wtedy można poszaleć. Wysokie doniczki wybrałeś, może planty jakoś pomieścisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Października 2022 9 minut temu, Udyr napisał: Wysokie doniczki wybrałeś, może planty jakoś pomieścisz. Ale, że za duże? Takie mi wtedy polecali jak ogarnialem pierwszy grow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Października 2022 @WBB Chodzi o ich wysokość bardziej, wizualnie 1/3 wysokości dostępnej zajmują. Jak dobrze je będziesz doginać to się zmieszczą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Października 2022 Ostatnio za późno się za LST zabrałem i jak jednej szczyt urwałem to trening odpuściłem. Oba drzewa jakoś się zmieściły ale pod koniec lampę musiałem pod skosem mocować. Więcej sztuk bez naginania nie zmieści się. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 10 Października 2022 Nie idzie to za wolno jak na już chyba 5 dzień pod lampą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Października 2022 @WBB spokojnie, jak pierwsze liście się rozwiną to wystrzeli ze wzrostem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 10 Października 2022 (edytowane) Tak pytam bo to 6 letnie nasiona, 6 letnia ziemia... po ostatnim grow 🙂 Tu by sie fotorelacja przydała bo milion pytań pewnie będę miał. Jeszcze się nad tymi doniczkami zastanawiam czy nie wymienić na szersze a niższe... Edytowane 10 Października 2022 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Października 2022 @WBB to załóż fotorelke wtedy będzie można odpowiadać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach