Tomiq2 8 Napisano 4 Października 2022 Cześć witam! Chcialem zapytać was doświadczonych, co myślicie o moim ogródku. Jakich plonów mogę się spodziewać, czy można już to mniej więcej określić? Jak oceniacie moja prace? + Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie 26.07 zasadziłem. Mamy 04.10, kiedy mogę zaczac czyścić rośliny z nawozów i kiedy zebranie plonów? Jak mogę to określić. pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Października 2022 @Tomiq2 Witaj do plonów daleka droga to dopiero początek fazy kwitnienia, jeszcze z 2,5-3 miesiące do zbiorów. Pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomiq2 8 Napisano 5 Października 2022 9 godzin temu, Zielone krainy napisał: @Tomiq2 Witaj do plonów daleka droga to dopiero początek fazy kwitnienia, jeszcze z 2,5-3 miesiące do zbiorów. Pozdro. A mniej więcej jakich zbiorów mogę się spodziewać z takich 2 krzaczków i jak rozpoznać czas na zebranie plonów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 5 Października 2022 2,5-3 miesiące? chyba za dużo coś @Zielone krainy musiała by być jakąś amnezją a to indica albo hybryda z już widocznymi wyraźnymi tworzącymi się kwiatami, więc poniżej 2 miesięcy będzie @Tomiq2 3 godziny temu, Tomiq2 napisał: i jak rozpoznać czas na zebranie plonów fachowo to po trichomach się patrzy, przeważnie ścina się jak robią się bursztynowe, ale nie jest to regułą, niektórzy wolą ścinać przy mleczakach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Października 2022 @Filozof Moim zdaniem sprawa potrwa dłużej niż nie całe 2 miechy, ja kwitnieniu daje około 2,5 -3 miesiąca, czyli między 75 -90 dni, najdłużej na bursztyn trzymałem 95 dni na kwitnieniu. Jednak ostatecznie i tak, jak piszesz ocena jest na podstawie obrazu trichomów. @Tomiq2 Nie napisałeś niczego na temat roślin, jaka to odmiana , ile tam tych sztuk jest 3 ? Do tego fotoperiody czy automaty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomiq2 8 Napisano 6 Października 2022 15 godzin temu, Zielone krainy napisał: @Filozof Moim zdaniem sprawa potrwa dłużej niż nie całe 2 miechy, ja kwitnieniu daje około 2,5 -3 miesiąca, czyli między 75 -90 dni, najdłużej na bursztyn trzymałem 95 dni na kwitnieniu. Jednak ostatecznie i tak, jak piszesz ocena jest na podstawie obrazu trichomów. @Tomiq2 Nie napisałeś niczego na temat roślin, jaka to odmiana , ile tam tych sztuk jest 3 ? Do tego fotoperiody czy automaty? Ta po lewej to Lemon tree od Barneys farm a po prawej kritikal k od Kamnabia. Obydwie to fotoperiody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Października 2022 @Tomiq2 No to termin tak jak pisałem, jak to fotoperiody, ile siedziały na wegu do przełączenia na 12/12? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomiq2 8 Napisano 18 Października 2022 (edytowane) W dniu 06/10/2022 o 22:20, Zielone krainy napisał: @Tomiq2 No to termin tak jak pisałem, jak to fotoperiody, ile siedziały na wegu do przełączenia na 12/12? 26.07.22 kielkowanie 17.09 - kwitnienie tyle trwało 18/6 Tak wyglada aktualnie plant scinac zamierzam 14 listopada plukanie zacznę już 31.10 jak myślicie będzie Ok? 4 minuty temu, Tomiq2 napisał: zaczynam obserwacje ilosci wody jaka wypija plant i trichomow Edytowane 18 Października 2022 przez Tomiq2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Października 2022 @Tomiq2 Nie będzie ok, jeszcze niedojrzałe to na pierwszy rzut oka widać, topy jeszcze powinny napuchnąć, kup mikroskop kieszonkowy i sprawdzaj trichomy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 18 Października 2022 Gościu sobie zaplanował ścinkę...🤦 Bo jebnę zaraz😆😆😆😆😆 Nie da się tego zaplanowac. Patrz już za lupą 60x i czekaj na trichomy. A do tego czasu dowiedz się z neta jakie mają być te trichomy i jakie będą Ci odpowiadać. Wujek google nie boli✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 426 Napisano 18 Października 2022 @JanKowalski na forum znajdzie to 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Października 2022 @Tomiq2 Tu masz artykuł na ten temat poczytaj sobie. Na tym temacie znajdziesz tabele dotyczącą tichomów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomiq2 8 Napisano 19 Października 2022 13 godzin temu, JanKowalski napisał: Gościu sobie zaplanował ścinkę...🤦 Bo jebnę zaraz😆😆😆😆😆 Nie da się tego zaplanowac. Patrz już za lupą 60x i czekaj na trichomy. A do tego czasu dowiedz się z neta jakie mają być te trichomy i jakie będą Ci odpowiadać. Wujek google nie boli✌️ Zaplanować sobie mogę co chce, co wyjdzie w trakcie to się okaże. Zamiast się wyśmiewać to pomóż, po to jest to forum. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,021 Napisano 19 Października 2022 To jak mój brat.... jak tylko z ziemi wyszło to już pyta kiedy to będzie gotowe 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 19 Października 2022 4 godziny temu, Tomiq2 napisał: Zaplanować sobie mogę co chce, co wyjdzie w trakcie to się okaże. Zamiast się wyśmiewać to pomóż, po to jest to forum. Oprócz wyśmiewania pomogłem 🙂 Napisalem Ci jak krowie na rowie, co następne powinieneś zrobić. A co zrobisz, to już i tak twoja sprawa przecież 😉 A wysmialem dlatego, że wszystko jest ogólnodostępne. Wystarczy CHCIEC i interesować się tym, czym się zajmujesz 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach