Siemanko ludzie 💚
Wczoraj i dziś, po 10 i 11 dniach suszenia w niedoskonałych warunkach wziąłem się za trym w celu dalszego curringu w słoikach (połowa trym wczoraj i dziś reszta). Skoniło mnie do tego to, że już po tygodniu sprawdzając materiał czuć było, że jest delikatnie za suchy, a gałązki nie strzelają, część mniejszych strzelała, ale kurna nie ma co się dziwić, że nie strzela jak takie badyle powiesiłem. 🤣. Ogólnie wyszło trochę za suche, aby stwierdzić, że jest idealnie, ale nie ma tragedii, bo przy kruszeniu wszystko klei się razem. Mogłem tego oczywiście uniknąć używając mózgu i podbijająć wilgotność, ale szczerze olałem to, a było jej miejscami 37-40%. Jak pranie wieszałem codziennie w pokoju to podbijało na jakiś czas wilgtoność do 60% i na pewno następnym razem zrobiłbym taki patent, że moczę 2-3x dziennie jakieś prześcieradło, wieszam przy boxie na suszarce i do boxa ssie wilgotne powietrze, bo to działało, co myślicie? Uchylanie okna i podkręcanie wiatraka zbijało wilgotność, a miałem na 2/10 mocy, żeby chociaż coś wyciągało ten zapach. 😅
Materiał trafił do słoików, nie mam wskaźników wilgotności niestety, będę wietrzył po ok 15min parę razy dziennie.
Teraz to co dla mnie najlepsze, czyli wynik
Na sucho przerósł moje oczekiwania w chuj, wyszło 105g zajebiście pachnących i klejących szyszek + 29g też fajnego popkornu, czyli 134 razem. Przy trymowaniu zostało sporo listków cukrowych, wszystko ujebane żywicą jest i jest tego jakieś 10g, tam na zdjęciu jest 14g, ale nie tarowałem kawałka folii, która parę g waży. Z tego zrobię masło, albo makumbę, bo nie próbowałem, co polecacie bardziej?
Nie wiem co tam mogę wam jeszcze napisać. Jestem zadowolony w chuj. Topki mimo, że są suche są klejące i pachną upajająco. 😋
Jedno doświadzczenie z uprawą sporo mnie nauczyło, będę wiedział jakich błędów unikać i tym się jaram, jednak póki co sprzęt pakuję(dygam się o przypał mająć jeszcze tyle suszu teraz) i liczę na legal w przyszłym roku(DE). To co mam teraz wystarczy mi w zupełności na bardzo długo.
Pozdro ludzie miłego weekendu!