gibon 2 Napisano 6 Sierpnia 2019 Czy to prawda że ziemia z pod pokrzyw nadaje się do uprawy konopi i ma dobre ph ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gumiś 15 Napisano 6 Sierpnia 2019 jest to nie prawda PH może być niskie mimo że gleba z pod pokrzyw jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 6 Sierpnia 2019 ja kiedyś zrobiłem test miałem miejscówkę z masą pokrzyw ziemia ładna czarna sprawdziłem PH okazało się że jest w okolicy 4 ph więc nie nadawała by się taka ziemia do uprawy konopi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 6 Sierpnia 2019 a w obiegu nadal krąży opinia że ziemia z pod pokrzyw się nadaje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gumiś 15 Napisano 6 Sierpnia 2019 bo wiesz może ktoś kiedyś pobrał ziemie z pod pokrzyw i okazała się dobra bo akurat miała dobre ph i fama poszła taka, tak naprawdę trzeba mierzyć taką ziemię jakie ma ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach