aspire1 7 Napisano 27 Czerwca 2022 Siema, moje pierwsze automaty, czas przesadzić. Jaką donicę polecacie? Box wysoki na 2.2m więc z miejscem nie ma problemu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2022 @aspire1 Witaj, automatów się nie przesadza, doniczka docelowa 8-11l. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aspire1 7 Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Dzięki kolego Edytowane 27 Czerwca 2022 przez aspire1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) @aspire1 Jak kolega wyżej wspomniał automatów nie warto przesadzać, ja źle zrobiłem że przesadziłem swoje przez to są opoznione więc tobie z góry to odradzam, bo to najgłupszy pomysł, ale co do donic to uważam że 10l minimum bym zastosował na automaty jeszcze jak dasz je docelowo do tych donic to na pewno korzenie wykorzystają całą powierzchnię donicy, jak jeszcze nie więcej, znam wiele przypadków gdzie automat wykorzystał 10l powierzchni i jego korzenie mogłyby się rozwijać jeszcze bardziej, gdyby nie ograniczanie jej do 10l, ale 10l to moim zdaniem taka optymalna powierzchnia jaką powinno przeznaczać się na automaty na sezony jeszcze znacznie więcej. Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipca 2022 Ja preferuje 10l donice i odrazu docelowo sadz automaty nie lubią przesadzania, 8l jeśli zbyt pózno przesadziłeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach