PraktykAmator 0 Napisano 23 Czerwca 2022 Cześć! To mój pierwszy post i pierwsze krzaki więc proszę o wyrozumiałość🙏 Ogarnąłem sobie taki zestaw: Namiot: 60x60x160 Lampa: Grow the jungle 100W Wentylator: wyciągający: Axial-Flo 125mm Filtr węglowy: Prima Klima Eco Line 125mm 160 - 240m3/H Donice: 9l Nawilżacz dla gadów z rurą Regulator wilgotności i temperatury Apar Wentylator mieszający. Dane: Wilgotnosc 60/70% Temperatura 26/28 stopni. Światło 18/6 2x Amnezja Haze auto 1x AK47 auto 1x LSD auto Nawozy od Biobizz Top, Grow, Bloom Kilka pytań😀 Czy ta lampa ogarnie te cztery krzaki? Czy może kupić jeszcze jedną? Czy instalować torbę z Co2 czy to przerost formy? Czy AK47 zawsze jest takie karłowate w porównaniu do innych odmian? Obecnie wszystkie maja po 7 dni ale akacz wydaje się jakiś „lewy” Czy mogę lać już Bio Grow? Idealnie wyrównuje mi pH wody😅 1ml na litr Za wszelkie rady z góry dziękuje. PS Mega forum👏 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 23 Czerwca 2022 Czy ta lampa ogarnie te cztery krzaki? Czy może kupić jeszcze jedną? pod koniec uprawy zacznie brakować światła Czy instalować torbę z Co2 czy to przerost formy? odpuść Czy AK47 zawsze jest takie karłowate w porównaniu do innych odmian? Obecnie wszystkie maja po 7 dni ale akacz wydaje się jakiś „lewy” nadgoni Czy mogę lać już Bio Grow? Idealnie wyrównuje mi pH wody😅 1ml na litr poczekaj jeszcze (trudno powiedzieć ile nie znając informacji o tym jakiej ziemi użyłeś) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PraktykAmator 0 Napisano 23 Czerwca 2022 (edytowane) @bingobum ziemia, wiedziałem, że o czymś zapomniałem. 👉Canna Terra profesional Dokupić drugą lampę czy może wymienić na 150/200W? Edytowane 23 Czerwca 2022 przez PraktykAmator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 23 Czerwca 2022 (edytowane) jak możesz wymień na 150W (200W też dobrze by było jak lampa ma regulacje, a ty masz budżet)- dobre światło to już 50% sukcesu IMHO w tej ziemi, to nie cie ręka boska broni żeby cokolwiek lać do wody zanim zaczną kwitnąć (a i wtedy z wyczuciem) - wszelkie tabelki od BioBizz wywal do kosza, bo zabijesz z nimi rośliny 🙂 jak ją dobrze zaszczepisz mikroorganizmami to nawet o pH wody nie specjalnie musiałbyś się martwić do czasu jak włączysz nawozy pokaż proszę ten sterownik 🙂 Edytowane 23 Czerwca 2022 przez bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PraktykAmator 0 Napisano 23 Czerwca 2022 (edytowane) @bingobum pozostałość po własnoręcznie robionej szafie do dojrzewania wędlin. Świetna rzecz, można podpiąć nawilżacz, osuszacz, grzałkę i wszystko samo steruje ogolnie wyświetla wszystko ale na zdjęciu nie łapie😅 Edytowane 23 Czerwca 2022 przez PraktykAmator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach