Skocz do zawartości
MatiMati98

ciastka a topy

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko, czy do zrobienia ciastek (ogólnie wypieków) topy muszą być wysuszone? Na poradniku na forum czytałem że topy powinno się zagotować w wodzie by usunąć chlorofil, jak długo ma przebiegać takie gotowanie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Do ciastek IMHO nie ma sensu moczyć materiału. Chyba, że jakoś szczególnie przeszkadza Ci smak zioła, ja tam go nawet lubię. Możesz użyć świeżych topów- wyschną w czasie dekarboksylacji. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...