Szym 866 Napisano 23 Grudnia 2020 @dantes205 kup coś na obniżenie ph i będzie dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MGR Anubis 15 Napisano 21 Stycznia 2021 Witam jestem tu nowy ogolnie bylem na innym forum. Uzywam filtra Brita ale po przeczytaniu kilku artykolow z tego forum zastanawiam sie nad podlewaniem swoich roslinek po filtracji. Sklania mnie deszczowka teraz , woda odtstana kranowa po regulacji ph jakos srednio mnie przekonuje mieszkam w Holandii ostatnio mialem wiele problemow z all mixem ziemia w 1 fazie wzrostu rosliny po przepalalo fest wszystko smietnik, i do konca nie jestem pewny czy woda z kranu nie pomogla im skonczyc zywot.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Stycznia 2021 @MGR Anubis kranówa wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Stycznia 2021 @MGR Anubis Nie wiem, jaką masz wodę w kranie, ale to raczej nie woda była powodem popalenia roślin. Pewnie ziemia miała dużą dawkę nawozu i dla sadzonek okazała się za mocna, więc je popaliła. Ja leje odstaną kranówkę po wyregulowaniu ph i nic złego z roślinami się nie dzieje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MGR Anubis 15 Napisano 21 Stycznia 2021 Zrobie eksperyment jedna bedzie na wodzie odstanej po regulowaniu ph 2 tylko filtr brita i ph tez sprawdzane... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach