Osa 0 Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam wszystkich ! Chce posadzic 2 roślinki, i moje pytania to : Jakie minimalne wymiary boxa? Czy żarówki V-Tac 18 w to dobry wybór? Oraz czy ciepłe czy zimne? Jaka odmiane polecicie z która sobie poradze, a plony beda duże? Ma to byc na strychu, gdzie w lecie jest dosc ciepło od blachy, moze tak byc czy zbyt ciepło? Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez Osa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 24 Kwietnia 2022 Jebnalbym 50x50 żeby się nie cisnąć, v taci super opcja. Celował bym w te 3000k( takie widziałem i sam posiadam). Dwie sezonowki i chuj ( w automaty nie bawiłbym się za pierwszym razem). A co do ostatniego pytania, to zależy ile to jest "dość ciepło"? Wstaw tam termometr i zobacz jakie są warunki, wtedy będziemy kombinować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osa 0 Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) @JanKowalski Na dzien dzisiejszy jest w miare okej, ale wiesz jak za miesiac wyjdzie słonce to dopiero bede wiedział wtedy. A powiedz mi ile miałes plonów na tych zarówkach ? 3000k od kiełkowania do samego konca sie nada ? Ile tych zarowek dac? Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez Osa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 24 Kwietnia 2022 @Osa potrzebujesz boxa minimum 40x40 ale tak jak kolega wyżej pisze - 50x50 to dobry wybór. Do tego programator, nawilżacz najlepiej ok 5o litrowy, filtr węglowy który jest dość drogi ale tu na forum można go zrobić samemu za koszt ok 80 zł, wentylator mieszający 12w, do tego najlepiej jeszcze wiatraczek usb na wlot powietrza i taki sam podłączony pod filtr węglowy na wylot. No i lampa Aa i termometr/wilgotnościomierz Plus nawozy. Trochę droga zabawa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osa 0 Napisano 24 Kwietnia 2022 @Eddie Plant Zdaje sobie sprawe z kosztow i ogarne sobie wszystko o czym mowisz, to nie jest moj pierwszy raz 😉 Potrzebuje tylko wiedziec jakiej temperatuty nie moge przeroczyc zeby nie uschnely, oraz jaka odmiana da mi dużo plonów 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 24 Kwietnia 2022 @Osa nie pierwszy raz? No ok xP Critical, Big Bud, Critical Haze.. wgl każdy strain x critical. Temp między 21-28 celcjusza A prawda taka, że każdy da Ci duży plon jeśli wiesz co robisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osa 0 Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) @Eddie Plant to w srodku lata tam bedzie kolo 40 stopni 😕 jest szansa na powodzenie? Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez Osa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 24 Kwietnia 2022 @Osa wiatrak ustawiony na lampe by niwelować jej heat. A co do zbijania temo to niech reszta się wypowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osa 0 Napisano 24 Kwietnia 2022 Głównie o to mi chodzi czy nie bedzie za ciepło, bo jesli tak to szkoda zaczynac nawet 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 24 Kwietnia 2022 @Osa Powinieneś świecić w nocy, wtedy nie będzie się tak nagrzewać. Uprawiałem na strychu w lecie gorąco w zimie zimno, zimą było gorzej ale marichuana radzi sobie w różnych warunkach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osa 0 Napisano 24 Kwietnia 2022 @Ważniak czyli jest sens podjac próbę tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 24 Kwietnia 2022 Pewnie, ja na górze nie mogłem 10 min wysiedzieć a rośliny rosły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach