Annigmato 83 Napisano 23 Kwietnia 2022 Dawac nasiona do wody na 24 h czy lepiej kiełkować na waciakach ? W pn wtorek mam zamiar zacząć żeby wsadzic je na out twk do 10 maja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 23 Kwietnia 2022 @Annigmato każdy ma swoją szkołę 🙂 ja proponuję wodę (możesz też dodać odrobinę wody utlenionej) i trzymać w niej tak długo jak nasiono się unosi na powierzchni cieczy, a jak opadnie to przenieś szybko na wacik; nasionka nie dotykaj palcami, o ile ich wcześniej nie odtłuścisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 23 Kwietnia 2022 Czy i jak je odtłuszczasz? @bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 23 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Annigmato napisał: Czy i jak je odtłuszczasz? @bingobum wystarczy wcześniej dobrze wymyć mydłem (mowa o rękach, nie nasionach oczywiście) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach