Kodein 1 Napisano 28 Marca 2022 Siemka, znalazłem w paleniu nasionko i postanowiłem je wykiełkować 😄 kiełkowanie się udało i po tygodniu leżenia w wodzie (Zapomniałem o tym kompletnie) zauważyłem długi na oko 5 cm kiełek.. następnego dnia wsadziłem go do ziemii i po regularnym podlewaniu dziś zaglądam a tu: Co sądzicie, jakieś porady co mógłbym z tym robić dalej 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 28 Marca 2022 wydaje się, że nazbyt skupiłeś się na tym podlewaniu i roślince to nie służy... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Marca 2022 No ma za mokro, no możesz dalej się starać opiekować, a możesz wyrzucić😉 Porad najlepiej szukać samemu - edukować się, podpatrywać i pytać, ale bardziej konkretnie. Czyli zapewnij warunki, na tą chwilę indoor, a później się będziesz dalej zastanawiał. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kodein 1 Napisano 28 Marca 2022 @bingobum Podlewałem codziennie jedna łyżka do zupy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Marca 2022 @Kodein Jakie tam są warunki uprawne i czym świecisz tej roślinie? Roślina żółknie, jakby nie mogła czerpać składników odżywczych, sprawdź ph. Ile ta roślina ma dni od wyjścia z ziemi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kodein 1 Napisano 28 Marca 2022 Parapetówka bo słoneczko już ładnie grzeje, no tak z 4 dni ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Marca 2022 @Kodein Nic z tego poważnego nie będzie na parapecie, ale bawić się możesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kodein 1 Napisano 15 Kwietnia 2022 Po regularnym podlewaniu wyrósł krzaczek na wysokość 4-5 cm Szczyt zielony, dolne liście lekko żółte @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 15 Kwietnia 2022 Ona ma jakiekolwiek światło, chociaż to sloneczne? Bo zabunkrowana jakbyś się bał, że ktoś Ci ją zwinie czy cos. Według mnie to tam światła dochodzi tyle o ile, albo i wcale @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kodein 1 Napisano 15 Kwietnia 2022 @JanKowalski Ma światło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach