Gerwazy 0 Napisano 23 Marca 2022 Siemanko rolnicy, w tym roku planuje wysadzić na spota kilka sezonów na próbę.Z automatami idzie całkiem dobrze, więc teraz trzeba spróbować szczęścia z sezonem. Spota mam na podmokłym terenie w tamtym roku używałem donic foliowych 30l pod automat. Moje pytanie ile litrów ziemi dać pod sezonowe, 50l starczy? I jeżeli tak, to czy bardzo to ograniczy potencjał krzaka? bo wiadomo że to wciąż ograniczenie dla korzeni. Zamierzam je wysadzić tak samo jak automaty w foliowych donicach. Jeżeli macie doświadczenie, i nadmiar wiedzy, będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, bo to dopiero moje 2 podejście. 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Marca 2022 @Gerwazy 50L ziemi na sezon to według mnie takie minimum, może ograniczyć potencjał krzaka jak będzie długi weg, dodatkowo trzeba podlewać często jak słońce smaży, jak w donicy czy foliowych donicach to ze 100l ziemi bym dał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach