Prorokus 0 Napisano 21 Marca 2022 (edytowane) Witam wszystkich Zakupiłem zestaw lampa z żarówką HPS 250W + growbox domowej roboty 75x70x160 i nie mam pewności co do zastosowania tej żarówki. Niby jest napisane że vege ale roślinki po wykiełkowaniu, wyciągają się i wyginaja do światła mimo tego że lampa jest bardzo nisko . Jedna roślinka to automat a druga nie wiadomo ponieważ dostałem w gratisie. Moje pytania to : 1 czy zostawić tą żarówkę czy zmienić? Jak tak to na jaką/ jakie? 2 wysokość to ok 20 cm czy nie za nisko mimo że wyginaja się do światła? Edytowane 21 Marca 2022 przez Prorokus Zdjęcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Marca 2022 @Prorokus pokaż roślinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prorokus 0 Napisano 21 Marca 2022 3 minuty temu, Tester napisał: @Prorokus pokaż roślinki Mają dopiero 3-4 dni. Ogólnie to obracam wiadra żeby rosły prosto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Marca 2022 @Prorokus spalić je możesz, podnieś lampę, sprawdź temperature, masz wentylację ? Utrzymuj wilgotną ziemię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prorokus 0 Napisano 21 Marca 2022 Wentylacja jest plus mieszający , temperatura 25-28 °C wilgotność 50-60%. Na dniach będę miał nawilżacz. A co z żarówką? Ok? I czy zmienić ją podczas flo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Marca 2022 @Prorokus możesz na tej jechać Wymiary Boksa jakie masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prorokus 0 Napisano 21 Marca 2022 28 minut temu, Tester napisał: @Prorokus możesz na tej jechać Wymiary Boksa jakie masz ? Na górze masz napisane 😁 75*70*160 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Marca 2022 @Prorokus a no tak, to lumenów Ci wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 6 Maja 2022 @Prorokus chyba za blisko masz lampę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach