Nelinek 3 Napisano 19 Marca 2022 25 dzień od wyjścia z ziemi . Auto amnesia. Jak to wygląda ? Box 50x100x160. Światło 20/4 . Temp. 19-23. Wilgoć 45-60 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,965 Napisano 19 Marca 2022 Źle kolorystycznie nie wyglądają, liście też mają fajną strukturę. Moc światła je trochę zbiła, mogłyby się lekko wyciągnąć, temperatura do 27 w dzień, w nocy 21-22 i prawdopodobnie trochę szybciej by się rozwiały przy dobrej wilgotności. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 19 Marca 2022 @grolsch3 mam spider farmera 2000 50 cm od szczytu. Na 70% ustawiona. Nie wiem czy ich raz nie przelałem . @grolsch3 przez 2 tyg miały wilgotność 70-80 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,965 Napisano 19 Marca 2022 (edytowane) Masz bardzo dobrą lampę. Zrób na 40 a jak zacznie zawiązywać kwiaty to zwiększaj do 60 stopniowo. Chodzi o moc lampy. Musisz nauczyć się obserwować czy za bardzo się nie wyciąga, ale nie powinna. Na stronie sf masz przy każdej lampie opis ile cm i na jaką moc powinna być ustawiona w zależności od fazy rozwoju. Dobrze idzie Edytowane 19 Marca 2022 przez grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 19 Marca 2022 @grolsch3 ziemia na wierzchu jest sucha . Nie wiem czy za rzadko nie podlewam. Raz przelałem napewno . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,965 Napisano 19 Marca 2022 Jak masz jeszcze jedną taką doniczkę, nasyp i ubij ziemi, ale nie że na skałę. Później ją podnieś i zapamiętaj mnie więcej jaki to ciężar dla ręki. Podlewaj zawsze jak będziesz czuł w donicach z mj podobny ciężar, ziemia ogólnie nie powinna być sucha na wiór, ale wierzch gleby zawsze przeschnie szybciej, w środku może być jeszcze wilgotno. Musi się tego nauczyć, po prostu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 19 Marca 2022 @grolsch3 ok dzięki za pomoc . Wstawię fotki za tydzień . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 19 Marca 2022 @grolsch3 @Nelinek@Nelinek a powiedz mi kiedy lampę przełączyć na 12/12 czy jeszcze nie czas . I czy mam coś im lać ? Plagron alga grow / alga bloom / power roots/ Vita race/ green Sensation . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,965 Napisano 19 Marca 2022 @Nelinek jak to jest auto to bawisz się tylko ustawieniem lampy, do momentu powstania kwiatostanów trzymaj te 40%, świecisz do końca 20/4. Nic przełączać nie musisz. Zobaczę co kryje się pod nazwami tych nawozów plagrona i coś Ci skrobnę. Poczytaj trochę tematów na forum w tym czasie, przyda się na później 😉 Wartości odżywczych to chyba mają na razie sporą część. Lałeś już coś? Vita race do oprysku i power roots do gleby, według tego co na butelce (częstotliwość i ilość ml/l - minimalne widełki) ten roots może tylko pomóc przyswajać roślinie wartości z gleby. Więc grow i tym bardziej bloom bym nie lał. Mając green sensation to bloom w sumie jest zbędny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 19 Marca 2022 @grolsch3 lałem trochę roots i alga grow i spryskiwaczem ze 2 razy Vita race. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,965 Napisano 19 Marca 2022 To grow raczej bym też odstawił 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 19 Marca 2022 Ok dzięki zobaczymy za tydzień lub 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 20 Marca 2022 @grolsch3 jak to wygląda ? Kwitnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,965 Napisano 20 Marca 2022 Nie, puszcza nowe gałęzie Jak dasz zdjęcie lepiej wyostrzone to potwierdzę Ci jedynie, że się określiła, że jest gotowa do zakwitania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 20 Marca 2022 W dniu 19/03/2022 o 07:30, grolsch3 napisał: liście też mają fajną strukturę. Jak dla mnie za duże liście, za duża moc światła, za duża doniczka na poczatku. Ale ja ostatnio nastawiałem się na długą wegetację. Oczywiście wszystko zależy od odmiany. @Nelinek W jakim celu pryskałeś, chcesz żeby ci grzyb zaatakował? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 20 Marca 2022 Ktoś mi pisał żeby Vita race pryskać na rośliny ?@Ważniak @Ważniak czy na glebę powinienem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 20 Marca 2022 @Nelinek Na liście ale nie częściej niż raz w tygodniu, i po zmroku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 20 Marca 2022 @Ważniak to jest automat @Nelinek @Ważniak to jest pierwszy raz kiedy dałem to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 20 Marca 2022 @Nelinek To nie ma znaczenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nelinek 3 Napisano 20 Marca 2022 @Nelinek @Ważniak psikalem 2 h przed zgaśnięciem lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach