ScoobyDollar 24 Napisano 7 Marca 2022 Witam Stawiam pierwsze kroki w uprawie przed rozpoczęciem chciałbym mieć pewność że mam już wszystko co potrzeba aby rozpocząć ta fascynująca przygodę od ziarenka do słoja... Wyposażenie MARS HYDRO TS1000 lampa LED do uprawy roślin 70 x 70 cm, zestaw namiotów do uprawy roślin, pełne spektrum światła, kompletny system 68 x 68 x 160 cm, Hydroponics Grow zestaw 1680D z zestawem wentylacyjnym 10 cm https://www.amazon.de/dp/B08R9HB51V/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_QDT4MZ1JGQE7HPD0QA6E Dodatkowo miernik Ph dwa wiatraki mieszające z nawozów bioblizz try Pack oraz calmag, na wierzch kermazyt jeśli chodzi o podłoże to Floragard Profesjonalny Growmix 70 litrów – substrat do doniczek z perlitem – z lejem do naturalnego wzmocnienia roślin https://www.amazon.de/dp/B08J8YVR4R/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_E0KXZWEJG2JN8WW2E3S0 Co do pestek zdecydowałem się na pierwszy raz na automaty od rqs, chce wrzucić 4 do tego boxa. Przed rozpoczęciem chciałbym mieć pewność że mam już wszystko co potrzeba, a gdy już się zacznie ruszę z fotorelacja licząc na waszą pomoc w tej przygodzie Z fartem Scoob @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Marca 2022 @ScoobyDollar Stacja pogodowa( jak nie masz), mieszak ( wiatrak mieszający do namiotu), Nawilżacz powietrza na wega i ewentualnie osuszacz na kwitnienie, a z nawozów pk 13/14 bym dokupił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ScoobyDollar 24 Napisano 8 Marca 2022 Stacje mam dwa mieszaki też , a ten pl 13/14 stosować razem z bio blizzem czy zamiast któregoś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) @ScoobyDollar tryb pack starczy Edytowane 8 Marca 2022 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ScoobyDollar 24 Napisano 8 Marca 2022 Godzinę temu, Andi napisał: @ScoobyDollar tryb pack starczy Widzę zdania podzielone 😏 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Marca 2022 @ScoobyDollar Na upartego starczy, ale zawsze lepiej mieć osobno pk , aby mieć większą możliwość manipulowania pierwiastkami w zależności od sytuacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ScoobyDollar 24 Napisano 8 Marca 2022 Godzinę temu, Zielone krainy napisał: @ScoobyDollar Na upartego starczy, ale zawsze lepiej mieć osobno pk , aby mieć większą możliwość manipulowania pierwiastkami w zależności od sytuacji. Tak zrobię pewnie się przyda lepiej mieć w zanadrzu dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Marca 2022 @ScoobyDollar No na kwitnieniu się przyda, bo inaczej być nie może. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) Mi jedna roślina zabrała więcej niż 1 butelkę bio blooma i musiałem dokupić, try pack by nie wystarczył, chyba że bio grow, jego dużo zostaje Edytowane 8 Marca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Marca 2022 @konopny_janusz Mi się nie chce jechać do sklepu, a nie mam już bloom, ale za to mam inne nawozy, więc będę kombinował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Marca 2022 18 minut temu, Zielone krainy napisał: @konopny_janusz Mi się nie chce jechać do sklepu, a nie mam już bloom, ale za to mam inne nawozy, więc będę kombinował. To co wjeżdżasz z fr? 🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Marca 2022 @grolsch3 Tak, ale jeszcze moment, bo muszę pozbyć się tematu, bo mam za dużo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach