Rusy 1 Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) miejscuwka będzie w tych trzcinach co o niej sądzicie Edytowane 16 Stycznia 2022 przez Rusy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Stycznia 2022 Trzcina czyli to jakieś mokradła? Jakiś zbiornik wody tam blisko? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sardynek 8 Napisano 16 Stycznia 2022 @Rusy ogolnie widać że zamysł dobry,ale nie wiadomo czy zarośnie jeszcze na lato bo jeśli tak to może być to dobry spot👌🏾 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Zarośnie napewmo na lato to miejsce jest na bagnach @mleczyk bagno zwykłe obok nie ma żadnego zbiornika wodnego do okoła są gęste krzaki Tylko zwierzyny dużo i nie wiem jak z tym mam sobie poradzić Edytowane 16 Stycznia 2022 przez Rusy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Stycznia 2022 @Rusy ciekawe na jakiej głębokości jest woda tam, teraz może być dosyć sucho a na lato jak będą obfite dni w deszcz to może być woda pod spodem na głębokość szpadla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 16 Stycznia 2022 Chyba na odwrót latem nie będzie tyle wody Jak teraz Woda jest powyżej kostek z 2 cm @mleczyk @mleczyk będę sadzic w donicach tam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Stycznia 2022 @Rusy no nie koniecznie że będzie mniej wody :D u mnie teraz jest zajebista susza tam gdzie w tamtym roku w lato bez gumiaków nie było co iść. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 16 Stycznia 2022 @mleczyk a u mnie na odwrót jest woda wylała w kilku miejscach @Rusy co doradźiłbyś na zwierzęta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,994 Napisano 16 Stycznia 2022 @Rusy co ile jesteś w stanie podbić i podlać donice? W godzinach 😉 ilu litrowe? Na zwierzyne nie ma nic sprawdzonego. Zależy też jakie zwierzę. Jak bagna to na pewno coś na zasadzie snacolu. Jak będzie padać dość często to dość często musisz go sypać. Inna sarna czy dzik to loteria, ale duże pole do popisu w sposobie PRÓBY ochrony przed nimi. Środki chemiczne i naturalne, siatki, pułapki itp itd😉 wiem jedno, zawsze lepiej liczyć się ze stratami 😁 nie zabezpieczyłem dołka z siewka od razu to na drugi dzień miałem zdziwko. W skrócie, snacol i jakiś płotek, ja zrobiłem okręgi z gałęzi wysokie na około 30-40cm. Pomogło od zwierzyny 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 17 Stycznia 2022 @grolsch3 planuje donice 15 l ogrodze to siatką @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,994 Napisano 17 Stycznia 2022 @Rusy musisz bardzo uważać, aby za mocno tych donic nie przesuszać. Jak będzie mało opadów to będziesz miał co robić. Z farcikiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rusy 1 Napisano 17 Stycznia 2022 @grolsch3 będę sadzic auto pilot xxl 5 choinek I ile cm odstępu krzaka od krzaka najlepiej żeby było? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,994 Napisano 17 Stycznia 2022 (edytowane) @Rusy masz tam sporo miejsca 😁 te 1.5m będzie wytarczajce. Można i na metr, ale po co, lepiej jak każda dla siebie ma przestrzeń. Druga sprawa, miej kilka dróg do placyku, nie tylko Ty możesz chodzić po bagnach. Im mniej będzie wydeptane tym lepiej Edytowane 17 Stycznia 2022 przez grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Stycznia 2022 @Rusy antybissan jest całkiem spoko na zwierzynę, słyszałem tez o oleju napędowym że można tym odstraszać. No a przede wszystkim jakies zasieki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) @Rusy wyczytałem u niektórych, że 40 cm odstępu wystarczy, ale ty z takim polem śmiało wal metrówki xd czym korzenie roślin dalej od siebie, tym lepiej PS: ja właśnie jadę z ziomkiem na poszukiwanie spota xd Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach